Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. ledna 2022 11:58
Čas čtení 1:45
Vojtěch Vanda

Armáda v Burkině Faso svrhla prezidenta a chopila se moci. Ve státní televizi to oznámil armádní důstojník

Armáda v Burkině Faso svrhla prezidenta a chopila se moci. Ve státní televizi to oznámil armádní důstojník
Zdroj: Wikipedia Commons / Koch / MSC
NEWS BURKINA FASO
Uložit Uložené

Prezident Burkiny Faso Roch Kaboré byl podle zahraničních médií zajat vzbouřenými vojáky. V televizi to oznámil armádní důstojník a dodal, že vláda i parlament byly rozpuštěny.

S ozbrojenými nepokoji se již nějakou dobu potýká západoafrická země Burkina Faso. Dle zahraničních zdrojů byl vzbouřenými vojáky tamní armády zajat prezident Roch Kaboré. Vojáci již delší dobu žádají po vládě, aby odvolala vrchní velitele ozbrojených sil a zlepšila jejich podmínky během bojů s islamisty, což se ale nedělo. Armáda Burkiny Faso nyní ve státní televizi oznámila, že svrhla prezidenta a převzala moc. Informuje o tom BBC.

Doporučeno
Nepokoje v Kazachstánu: Na ulici leží mrtví lidé, prezident nařídil demonstranty bez varování střílet Nepokoje v Kazachstánu: Na ulici leží mrtví lidé, prezident nařídil demonstranty bez varování střílet 7. ledna 2022 10:50

O víkendu byla slyšet střelba v hlavním městě Burkiny Faso Ouagadougou v okolí prezidentského paláce a kasáren. Dle informací tamních zdrojů nalezli lidé na ulicích prázdná rozstřílená opancéřovaná vozidla, která používal prezident a jeho okolí. Vláda však stále odmítala, že by ve státě probíhal státní převrat nebo že by byl prezident Kaboré zadržen.

Domů
Sdílet
Diskuse