Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. ledna 2022 16:38
Čas čtení 0:58
Tereza Šnajdrová

Jan Lipavský: Situaci na Ukrajině se nedaří uklidnit. Jsme připraveni rychle a jasně zareagovat

Jan Lipavský: Situaci na Ukrajině se nedaří uklidnit. Jsme připraveni rychle a jasně zareagovat
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS JAN LIPAVSKÝ RUSKO UKRAJINA
Uložit Uložené

Krizový štáb Ministerstva zahraničí v úterý jednal o situaci na Ukrajině, možné ruské invazi a ochraně zaměstnanců velvyslanectví a českých občanů na Ukrajině. Pokud prý Rusko přistoupí k agresi, je Česká republika připravena rychle a jasně zareagovat.

Krizový štáb Ministerstva zahraničí se v úterý sešel na mimořádné schůzi, na níž projednával napětí mezi Ukrajinou a Ruskem, a především ochranu zaměstnanců velvyslanectví a českých občanů na Ukrajině.

Na tiskové konferenci následně šéf resortu Jan Lipavský (Piráti) představil závěry, na nichž se krizový štáb domluvil a občany ubezpečil, že zatím není důvod k obavám. Pokud by se však prý Rusko přiklonilo k vyšší agresi, Česká republika silně a jasně zareaguje.

Doporučeno
Rusové napadnou Ukrajinu ze všech stran, varují analytici. Tvrdí, že půjde o největší vojenskou ofenzívu od druhé světové války Rusové napadnou Ukrajinu ze všech stran, varují analytici. Tvrdí, že půjde o největší vojenskou ofenzívu od druhé světové války 23. ledna 2022 16:42

Jedno z hlavních témat, kterému se krizový štáb Ministerstva zahraničí věnoval, je stáhnutí zaměstnanců velvyslanectví z Ukrajiny zpět do Česka. K tomuto kroku se již uchýlila i Velká Británie a Spojené státy, avšak podle šéfa resortu Jana Lipavského (Piráti) to zatím není nutné

Domů
Sdílet
Diskuse