Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. ledna 2022 12:29
Čas čtení 2:08
Ilona Hobzová

Těhotné Polce odmítli provést potrat. Po zdravotních komplikacích zemřela ona i obě děti

Těhotné Polce odmítli provést potrat. Po zdravotních komplikacích zemřela ona i obě děti
Zdroj: TASR - Czarek Sokolowski via AP
NEWS POLSKO
Uložit Uložené

Polsko má jednu z nepřísnějších potratových politik na světě.

Polskem otřásl další tragický případ ženy, která zemřela poté, co jí lékaři odmítli provést potrat. Tragická událost se stala v nemocnici ve Slezském vojvodství. Pozůstalí se domnívají, že zemřela na následky špatného zdravotního stavu poté, co jí byl odepřen potrat. Viní současnou vládu, která má podle nich na rukou krev. O události informoval polský web warszawa.wyborcza.

Rodina vydala prohlášení 

Sedmatřicetiletá Agnieszka bylo hospitalizována s bolestmi břicha 21. prosince loňského roku. Byla v prvním trimestru těhotenství, čekala dvojčata. Jeden z plodů zemřel v děloze 23. prosince. Lékaři nicméně odmítali mrtvý plod vyjmout  s odvoláním na protipotratovou legislativu v zemi.

V děloze následně zemřel i druhý plod. Lékaři přesto čekali další dva dny. Potrat provedli 31. prosince. Agnieszka zemřela 25. ledna po převozu z nemocnice v Čenstochové do jiné v nedaleké Blachownii.

Sestra zesnulé Wioletta Paciepnik následně zveřejnila video, ve kterém o celém případu mluví. Ve videu uvedla, že její sestra se po celou dobu hospitalizace cítila velmi špatně a měla také zvýšené hodnoty CRP, které ukazují zánět v těle. Podle svých blízkých zemřela na septický šok.

Domů
Sdílet
Diskuse