Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. ledna 2022 19:06
Čas čtení 1:26
Vojtěch Vanda

Američanka ve službách ISIS učila ženy a děti zacházet se zbraněmi či sebevražednými vestami. Hrozí jí 20 let vězení

Američanka ve službách ISIS učila ženy a děti zacházet se zbraněmi či sebevražednými vestami. Hrozí jí 20 let vězení
Zdroj: Alexandria Sheriff's Office via AP
NEWS SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA)
Uložit Uložené

Dříve učitelka z Kansasu, během války v Sýrii velitelka ženských sil IS. Američanka Allison Fluke-Ekren čelí závažnému obvinění.

Učení dětí a žen, jak zacházet s automatickou puškou AK-47 nebo manipulovat se sebevražednou vestou. To byl ještě před pár lety denní chléb americké učitelky Allison Fluke-Ekren, které momentálně hrozí vězení za podporu a členství v Islámském státu. Dvaačtyřicetiletá žena může v případě odsouzení strávit za mřížemi až 20 let. Informuje BBC.

Doporučeno
Tři rapeři, kteří vyměnili hudbu za válku v řadách ISIS. Byli u řezání hlav, jeden z nich se oženil s agentkou FBI Tři rapeři, kteří vyměnili hudbu za válku v řadách ISIS. Byli u řezání hlav, jeden z nich se oženil s agentkou FBI 29. dubna 2020 14:29

Fluke-Ekren dříve pracovala v Kansasu jako učitelka, v době, kdy se Islámský stát dostal v Sýrii k moci ale změnila svůj život. Dle informací z dokumentu FBI z roku 2019, jenž byl teprve v sobotu zveřejněn, byla v roce 2016 hlavou čistě ženské skupiny bojovnic IS, které byly provdány za bojovníky organizace. V Rakká, tehdy prakticky hlavním městě islámských radikálů, měla na starost cvičení žen i dětí v boji proti nepřátelům.

Domů
Sdílet
Diskuse