Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. února 2022 17:16
Čas čtení 1:36
Vojtěch Vanda

Putin a Si Ťin-pching se sešli u zahájení olympijských her. Nechtějí další rozrůstání NATO

Putin a Si Ťin-pching se sešli u zahájení olympijských her. Nechtějí další rozrůstání NATO
Zdroj: Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
POLITIKA ČÍNA NATO RUSKO UKRAJINA ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2022
Uložit Uložené

Zatímco velká část diplomatické reprezentace západních zemí na úvod zimních Her v Pekingu nedorazila, ruský prezident Putin rád přijal pozvání čínského prezidenta Si Ťin-pchinga.

Západ tlačí, východ se spojí. Prezident Ruské federace Vladimír Putin, narozdíl od většiny velkých zemí na Západě, přijal jako diplomatický reprezentant země pozvání jeho čínského protějšku Si Ťin-pchinga na zahájení zimní olympiády v Pekingu. Ještě před pátečním slavnostním pochodem zúčastněných zemí se sešli k jednání, z něhož vzešlo prohlášení, ve kterém se například shodují na tom, že si nepřejí další rozšiřování Severoatlantické aliance.

Doporučeno
Takto proběhlo zahájení ZOH 2022: Podívej se na fotografie a videa českých olympioniků z Pekingu Takto proběhlo zahájení ZOH 2022: Podívej se na fotografie a videa českých olympioniků z Pekingu 4. února 2022 13:50

Oba prezidenti, jak uvedlo BBC, se sešli poprvé od doby, kdy začala pandemie koronaviru. Dle mínění Kremlu bylo setkání prezidentů „velmi vřelé“, což odráží i začátek dokumentu.

Domů
Sdílet
Diskuse