Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. února 2022 11:20
Čas čtení 0:31
Ondřej Jarůšek

Martina Sáblíková byla blízko medaili, v závodě na 3000 metrů dojela čtvrtá

Martina Sáblíková byla blízko medaili, v závodě na 3000 metrů dojela čtvrtá
Zdroj: ČTK/Vondrouš Roman
SPORT MARTINA SÁBLÍKOVÁ ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2022
Uložit Uložené

Od bronzové pozice dělilo českou rychlobruslařku velmi málo.

Česká rychlobruslařská jednička Martina Sáblíková na Zimních olympijských hrách v závodě na 3000 metrů dojela čtvrtá. Od medaile ji dělilo jen málo. Zlato získala Nizozemka Irene Schouten a stříbro si domů veze Italka Francesca Lollobrigida. Třetí místo obsadila Kanaďanka Isabelle Weidemann, která byla oproti české závodnici rychlejší o 1,7 sekundy.

Doporučeno
Program ZOH: Kompletní přehled všech soutěží s českou účastí Program ZOH: Kompletní přehled všech soutěží s českou účastí 4. února 2022 8:40

Sáblíková, která je držitelkou světového rekordu, v Pekingu zajela čas 4:00,34. Druhou českou nadějí v závodě žen byla Nikola Zdráhalová, která dojela na osmnáctém místě s časem 4:13,13.

Vítězka Irene Schouten z Nizozemska s časem 3:56,93 zajela nový olympijský rekord. Ten předchozí před 20 lety stanovila Němka Claudia Pechstein v Salt Lake City s časem 3:57,30.

REFRESHER pro tebe připravil kompletní přehled všech soutěží s českou účastí. Kdy a v jakých disciplínách budou čeští reprezentanti soutěžit, si můžeš přečíst v našem článku.

martina sáblíková
Zdroj: ČTK/Vondrouš Roman
Domů
Sdílet
Diskuse