Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. února 2022 11:30
Čas čtení 3:11
Vojtěch Vanda

Tři zlata a ještě dál. Ester Ledecká se ještě před třicítkou stala legendou českého zimního sportu

Tři zlata a ještě dál. Ester Ledecká se ještě před třicítkou stala legendou českého zimního sportu
Zdroj: Tim Clayton/Corbis via Getty Images
SPORT ESTER LEDECKÁ ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2022 ZIMNÍ SPORTY
Uložit Uložené

V Pekingu má jedno zlato již v kapse. Ve dvaadvaceti letech získala na olympiádě v Jižní Koreji rovnou dvě. A to nejsou jediné úspěchy, které momentálně šestadvacetiletá česká sportovkyně nasbírala.

Je to doma! Ester Ledecká se v úterý stala první českou medailistkou na zimních olympijských hrách v Pekingu a hned se blýskla obhajobou zlata z Pchjongčchangu před čtyřmi lety. Další medailí se zařadila po bok Martiny Sáblíkové jakožto nejúspěšnější české sportovkyně na zimní olympiádě a držitelky tří zlatých olympijských medailí.

Letošní Hry ale ještě nekončí a ona, stejně jako Sáblíková, může další medaile přidat. Než se tak ale stane, zopakujme si kariéru šestadvacetileté „obojživelnice“, která v roce 2018 vytřela světu svými výkony zrak.

Doporučeno
Ester Ledecká má zlato! Snowboarding ovládla s přehledem Ester Ledecká má zlato! Snowboarding ovládla s přehledem 8. února 2022 8:43

Ať už se zajímáš o sport, nebo ne, Ester Ledeckou pravděpodobně znáš. Předtím než udělala díru do světa svým snovým výkonem v Pchjongčchangu se již trochu tušilo, že by z této mladé ženy mohla vyrůst šampionka. Geny na to měla; jejím dědečkem je hokejista, dvojnásobný olympijský medailista a mistr světa Jan Klapáč. Co je důležitějším ukazatelem, jsou výkony z dětství – již v pěti letech dokázala vyhrát lyžařské závody Milica Cup.

Domů
Sdílet
Diskuse