Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. února 2022 8:43
Čas čtení 1:20
Vojtěch Vanda

Ester Ledecká má zlato! Snowboarding ovládla s přehledem

Ester Ledecká má zlato! Snowboarding ovládla s přehledem
Zdroj: ČTK/Vondrouš Roman
SPORT ESTER LEDECKÁ ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2022
Uložit Uložené

Ester Ledecká to znovu dokázala a ve svých šestadvaceti letech získala již třetí olympijské zlato ze zimních olympijských her.

Ester Ledecká dokázala zopakovat svůj úžasný výkon z minulých zimních olympijských her v Pchjongčchangu v roce 2018 a i v Pekingu suverénně ovládla na snowboardu paralelní obří slalom! V úterý jí ve velkém finále ve středisku Čang-ťia-kchou stála v cestě za prvním místem Rakušanka Daniela Ulbing, která byla diskvalifikována. Třetí skončila Slovinka Kotnik.

Doporučeno
Martina Sáblíková byla blízko medaili, v závodě na 3000 metrů dojela čtvrtá Martina Sáblíková byla blízko medaili, v závodě na 3000 metrů dojela čtvrtá 5. února 2022 11:20

Ledecká působila již od prvního startu v kvalifikaci suverénně a v součtu prvních dvou jízd dosáhla času 1:23,63 a postupu z prvního místa. Druhou Němku Ramonu Theresii Hofmeister za sebou nechala o dvě a půl sekundy

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Český olympijský tým 🇨🇿 (@olympijskytym)

Do finálové jízdy, která začala o půl osmé ráno středoevropského času, vlétla stejně suverénně jako do kvalifikace. V osmifinále se jí postavila Italka Nadya Ochner, nicméně soupeřka Ledecké upadla hned na začátku svahu a česká reprezentantka si dala svah sólo a postup měla prakticky zadarmo.

Ve druhém kole, tedy ve čtvrtfinále, se Ledecká postavila Polka Alexandra Krol. V červené dráze, kterou si vybrala, si sice vybrala horkou chvilku, když udělala chybu a kousla se jí hrana prkna, i přesto se jí ale povedlo nejen situaci ustát, ale udržet se před soupeřkou, která nakonec kopírovala osud Ochner, zaváhala a byla diskvalifikována. Ledecká tak postoupila do souboje o medaile.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Český olympijský tým 🇨🇿 (@olympijskytym)

V semifinále se české závodnici postavila Nizozemka Michelle Dekker. Ledecká si znovu vybrala červenou dráhu a jakoby se z ní soupeřky lámaly v kolenou, jelikož ani její třetí soupeřka ve vyřazovací fázi se neudržela a spadla. Finálovou soupeřkou se následně stala Rakušanka Daniela Ulbing, ta udělala chybu před cílem a zbytek byla historie.

Na startu se objevila i druhá česká reprezentantka, Zuzana Maděrová, která skončila v kvalifikaci na 23. místě a do finálové šestnáctky se nedostala.

Doporučeno
Hokejová mládež se nám nedaří včas „probudit“, říká reprezentační kouč české dvacítky Hokejová mládež se nám nedaří včas „probudit“, říká reprezentační kouč české dvacítky 15. února 2022 7:00

Pro Ledeckou to není poslední start na letošní olympiádě, chystá se ještě na další dva závody. Pokud půjde všechno dobře, zkusí v pátek obhájit velmi překvapivé zlato ze ženského super-G z Pchjongčchangu v pátek a 15. února se pokusí o co nejlepší výkon ve snowboardovém sjezdu.

Domů
Sdílet
Diskuse