Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
13. února 2022 13:26
Čas čtení 1:07
Ondřej Jarůšek

ČHMÚ varuje: Do Česka se vrací silný vítr, ve čtvrtek bude místy dosahovat až 110 km/h

ČHMÚ varuje: Do Česka se vrací silný vítr, ve čtvrtek bude místy dosahovat až 110 km/h
Zdroj: Unsplash/Khamkéo Vilaysing/volně k užití (ilustrační foto)
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Meteorologové vydávají neděli varování před silným větrem. Ten se dostaví i ve čtvrtek.

Česká republika se bude opět potýkat se silným větrem. Varuje před ním Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Na severu Olomouckého a Moravskoslezského kraje platí během neděle výstraha, nárazy větru mohou místy dosahovat až 80 km/h. Silný vítr se však podle týdenní předpovědi vrátí i ve čtvrtek, kdy zesílí až na 110 km/h.

V pondělí bude jasno nebo skoro jasno, nejnižší noční teploty se očekávají kolem +1 až -3 °C. Na západu Čech může rtuť klesnout až k -6 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 3 až 7 °C, v Čechách bude ojediněle až 10 °C.

V úterý má být podle meteorologů oblačno až zataženo, ojediněle polojasno, s nejnižšími nočními teplotami +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 5 až do 9 °C a vát bude slabý, postupně mírný jihozápadní až jižní vítr 2 až 6 m/s.

Doporučeno
Násilí, genocida a ekologická hrozba za olympijskými kruhy. 5 důvodů, proč jsou Zimní olympijské hry v Pekingu problematické Násilí, genocida a ekologická hrozba za olympijskými kruhy. 5 důvodů, proč jsou Zimní olympijské hry v Pekingu problematické 12. února 2022 11:30

Ve středu bude rovněž oblačno zataženo s teplotami podobnými jako předchozí den. V noci budou teploměry ukazovat +3 až -1 °C a přes den budou nejvyšší teploty 5 až 9 °C. 

Ve čtvrtek bude znovu pod mrakem, kromě toho se však dostaví také déšť nebo přeháňky. V horách nad 1000 m bude i sněžit. Nejnižší noční teploty budou 7 až 3 °C a přes den se oteplí až na 13 °C. Dorazí však taky vítr o síle až 90 km/h, na horách až kolem 110 km/h.

V pátek bude silný vítr místy pokračovat a uklidnit by se měl až s příchodem víkendu. V sobotu a neděli teplota v noci klesne až na -1 °C a přes den naopak vystoupá až na 8 °C. Na víkend meteorologové předpovídají také déšť nebo přeháňky, ve vyšších polohách může opět i sněžit.

Domů
Sdílet
Diskuse