Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
25. února 2022 12:45
Čas čtení 4:17
Ilona Hobzová

Sportovní svět podporuje Ukrajinu. Ozvali se bratři Kličkové, ruský šachový velmistr a kritik Putina i český fotbal

Sportovní svět podporuje Ukrajinu. Ozvali se bratři Kličkové, ruský šachový velmistr a kritik Putina i český fotbal
Zdroj: Sean Gallup/Getty Images
SPORT VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Kromě jednotlivých osobností reagují i mezinárodní organizace.

Ruská invaze na Ukrajině ovlivnila i sportovní svět. Rusko kritizují především ukrajinští sportovci, reagují ale i další sportovní hvězdy z celého světa, národní svazy i mezinárodní organizace. Potichu nezůstalo ani Česko. 

Ukrajina

Bratři Vitalij a Vladimir Kličkovi

Nejvýraznější reakce přicházejí ze strany ukrajiských sportovců, jak současných, tak bývalých. Mezi prvními se ozval bývalý boxer Vitalij Kličko, který je od roku 2014 starostou hlavního ukrajinského města Kyjev. Invazi označil za tragédii nejen pro Ukrajinu, ale i pro celou Evropu a svět. Oznámil ale, že ozbrojené síly Ukrajiny svou zemi hrdě brání. 

„My v Kyjevě zajišťujeme fungování kritické infrastruktury hlavního města. Děláme vše pro ochranu našeho města. Vytrvalost a odhodlání. Jednota a chladná mysl! Jen tak přežijeme!
Sláva Ukrajině,“ napsal k videu, které ve čtvrtek sdílel a ve kterém vystupuje se svým bratrem Vladimirem. Ten je také bývalým boxerem a narukoval do vojenských záloh, které budou Kyjev bránit. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Віталій Кличко (@vitaliyklitschko)

Elina Svitolina

Podporu své rodné zemi vyjádřila tenistka, vítězka Turnaje mistryň a bronzová olympijská medailistka Elina Svitolina„Jsem hrdá na to, že jsem Ukrajinka. Spojme se v této nesmírně těžké době v zájmu míru a budoucnosti našeho státu. Sláva Ukrajině,“ napsala sportovkyně na Instagramu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Elina Monfils (@elisvitolina)

Domů
Sdílet
Diskuse