Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. března 2022 v 18:32
Čas čtení 0:55
Tereza Šnajdrová

Srážka vlaků v Praze si vyžádala jednoho zraněného. Dopravu ochromila na několik hodin

Srážka vlaků v Praze si vyžádala jednoho zraněného. Dopravu ochromila na několik hodin
Zdroj: HZS hlavního města Prahy
NEWS
Uložit Uložené

V Praze na Černém mostě se ve čtvrtek dopoledne srazily dva nákladní vlaky. Při incidentu byl zraněn jeden člověk, který byl s lehkým poraněním převezen do nemocnice.

Vlakovou dopravu v Praze ve čtvrtek v poledne ochromila čelní srážka dvou nákladních vlaků, které do sebe narazily na Černém mostě. Při incidentu byl zraněn strojvedoucí, který musel být převezen do nemocnice, avšak naštěstí není v ohrožení života. Škoda, která dopravcům vznikla, byla vyčíslena na 5,4 milionu korun, informují Hasiči Praha.

Doporučeno
Písmeno Z: Nejedná se o zakázaný symbol, ale nesmí být použito k propagaci agrese, zní z Centra proti terorismu Písmeno Z: Nejedná se o zakázaný symbol, ale nesmí být použito k propagaci agrese, zní z Centra proti terorismu 10. března 2022 v 18:02

Ke srážce dvou nákladních vlaků došlo ve čtvrtek dopoledne na Černém mostě, v okolí ulice Skorkovská. Část trati, kde k incidentu došlo, přitom prochází rozsáhlou rekonstrukcí a vlaky tam jezdí pouze po jedné koleji. „Mezi stanicemi Praha-Vysočany a Horní Počernice došlo ke srážce dvou nákladních vlaků a k vykolejení jedné z lokomotiv. Na místě zasahují složky IZS a drážní hasiči,“ tweetla Správa železnic

K nehodě ihned vyrazil vrtulník, ale také pražští hasiči ze tří stanic. „Jedné osobě jsme poskytli předlékařskou pomoc,“ píší pražští hasiči. Zraněn měl být strojvedoucí jednoho z vlaků, kterého sanita převezla do nemocnice, ale podle zveřejněných informací by se nemělo jednat o vážná poranění.

Provoz na trati je již několik hodin výrazně omezen a k jeho obnovení by podle Správy železnic mělo dojít až ve večerních hodinách. „Drážní inspekce dokončila šetření, naváže na něj odklízení nákladních vlaků z trati. Vykolejenou lokomotivu a vagon bude potřeba dostat zpět na koleje pomocí kolového jeřábu, který míří na místo. Uvolňování koleje pro obnovení provozu potrvá do večerních hodin,“ dodala SŽ.

Domů
Sdílet
Diskuse