Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. března 2022 10:27
Čas čtení 1:18
Adéla Ježková

Grimes a Elon Musk přivítali druhé dítě. Dcera dostala jméno Exa Dark Sideræl

Grimes a Elon Musk přivítali druhé dítě. Dcera dostala jméno Exa Dark Sideræl
Zdroj: Theo Wargo/Getty Images
NEWS ELON MUSK GRIMES
Uložit Uložené

Hudebnice Grimes v rozhovoru prozradila narození dalšího dítěte. Na svět přišlo už v prosinci. Porodila ho náhradní matka.

Zpěvačka Grimes, jejíž skutečné jméno je Claire Elise Boucher, v rozhovoru pro Vanity Fair oznámila, že se zakladatelem společnosti Tesla Elonem Muskem v prosinci přivítali druhé dítě – dceru, kterou jim porodila náhradní matka.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ☘︎𝔊𝔯𝔦𝔪𝔢𝔰࿎ (@grimes)

Redaktorka, která Grimes navštívila, aby s ní probrala její novou hudbu, se přitom o dítěti dozvěděla vlastně náhodou. Během rozhovoru se totiž několikrát ozval novorozenecký pláč. Zpěvačka proto šla s „pravdou ven“.

Doporučeno
Kim Kardashian vzkázala ženám, ať „zvednou zadek a jdou pracovat“. Stala se terčem kritiky Kim Kardashian vzkázala ženám, ať „zvednou zadek a jdou pracovat“. Stala se terčem kritiky 11. března 2022 9:55

Holčička dostala jméno Exa Dark Sideræl, na počátku rozhovoru ale Grimes o dítěti hovořila jen jako o Y, stejně jako svému ročnímu synovi X Æ A-12 přezdívají X.  Podle Vanity Fair Exa odkazuje na superpočítačový termín exaFLOPS, zatímco Dark odkazuje na „neznámo“.

„Tma je neznámá. Lidé se jí bojí, ale ve skutečnosti je to nepřítomnost fotonů. Temná hmota je krásným tajemstvím našeho vesmíru,“ vysvětlila Grimes. 

Poklona mocné Galadriel z Pána prstenů

Sideræl pak nazvala „elfštějším“ hláskováním siderického času: „skutečného času vesmíru, hvězdného času, času hlubokého vesmíru, ne našeho relativního pozemského čas“. Je to také poklona její oblíbené postavě z Pána prstenů, mocné Galadriel.

Doporučeno
Grimes vysvětluje, proč s Elonem Muskem pojmenovali dítě X Æ A-12 Grimes vysvětluje, proč s Elonem Muskem pojmenovali dítě X Æ A-12 7. května 2020 10:46

Grimes je prý připravena na to, že se Y její jméno nebude líbit nebo ji omrzí, a pokud se někdy rozhodne ho změnit, ona bude první ve frontě, která Y pomůže vybrat jméno nové. Už teď má desítky nápadů.

Přiznala, že jméno Exa Dark Sideræl bylo vlastně kompromis a obává se, že je to trochu nudné„Bojovala jsem za Odysseus Musk. Dívka jménem Odysseus je můj sen,“ vysvětlila Grimes.

Fanoušci Grimes si na sociálních sítích možná všimli, že v posledních měsících roku 2021 těhotná rozhodně nebyla. Tentokrát s Muskem totiž využili náhradní mateřství, což jim v kombinaci s pandemií umožnilo udržet dceru v tajnosti.

Loni v září přitom miliardář Elon Musk a umělkyně Grimes oznámili konec svého vztahu. Hlavním důvodem byl prý nedostatek času, respektive vzdálenost mezi základnou Muskova byznysu a působištěm Grimes.

Domů
Sdílet
Diskuse