Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. března 2022 v 8:40
Čas čtení 0:48
Barbora Volfová

Ruské ozbrojené síly zabraly podle ukrajinské vlády 11 evakuačních autobusů u Mariupolu

Ruské ozbrojené síly zabraly podle ukrajinské vlády 11 evakuačních autobusů u Mariupolu
Zdroj: TASR/AP
NEWS UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Autobusy jely do města evakuovat část prchajících civilistů.

Pokusy dostat část civilistů z obleženého Mariupolu zatím selhaly. V posledních dnech se několik tisíc lidí vydalo na nebezpečnou cestu do města Zaporizhzhia vzdáleného více než 200 kilometrů. Ruští vojáci však podle ukrajinské vlády zadrželi evakuační konvoj jedenácti autobusů jedoucí směrem na Mariupol, informuje o tom CNN. Zprávu o zabraném konvoji přinesl také Kyiv Independent.

Ukrajinská místopředsedkyně vlády Iryna Vereščuk uvedla, že autobusy byly zabrány společně s řidiči a několika pracovníky záchranné služby u ruského kontrolního stanoviště poblíž města Manguš, což je přibližtě pátnáct kilometrů západně od Mariupolu. Kde se autobusy společně se zajatými civilisty nachází, není dosud známo. Kapitulace podle Iryny Vereščuk nepřipadá v úvahu, uvedl Kyiv Independent.

Doporučeno
Už dávno to není magické místo. Rusové na Bali ve velkém skupují nemovitosti a celé pláže, založili si tu Novou Moskvu Už dávno to není magické místo. Rusové na Bali ve velkém skupují nemovitosti a celé pláže, založili si tu Novou Moskvu 24. května 2024 v 8:00

Mariupol čelí již několik týdnů ničivým bombardováním. Zhruba 100 tisíc lidí ve městě je bez vody a přístupu k lékům, uvedl v úterý ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

„Ruské ozbrojené síly nás přišly vyhubit. Bez vyjednávání nemůžeme tuto válku ukončit,“ řekl Volodymyr Zelenskyj pro CNN.

Domů
Sdílet
Diskuse