Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
25. března 2022 16:33
Čas čtení 1:52
Vojtěch Vanda

Esposito a Efenel vydali nový klip a Whtevr zdraví ze světa anime. Je tu FRESH RELEASE

Esposito a Efenel vydali nový klip a Whtevr zdraví ze světa anime. Je tu FRESH RELEASE
Zdroj: s povolením Esposita
HUDBA FRESH RELEASE HUDBA
Uložit Uložené

Nová várka, která ti nesmí utéct!

Nový týden, nové tracky. Rap nespí, což ale nepotvrzují jen ti největší hráči. Proto ti přinášíme náš, dnes už bychom mohli říct pravidelný, týdenní přehled s názvem FRESH RELEASE, v němž ti dokazujeme, jak fresh máme i mladou českou rapovou scénu. Dnes se podíváme do Brna, uslyšíme nějaký ten emo-trap, ale také zavítáme do světa anime.

Doporučeno
Plastic velebí vůni trávy, Butterclub zase doutníků. Toto jsou novinky z produkce mladých českých raperů Plastic velebí vůni trávy, Butterclub zase doutníků. Toto jsou novinky z produkce mladých českých raperů 13. března 2022 17:00

semspoko – špinavý boty feat. Salvi21

Možná trochu s křížkem po funuse, ale lepší někdy než vůbec, že jo. Již v minulém FRESH RELEASE jsme tě informovali o novém EP, které po pauze vydal semspoko. Rozhodli jsme se, že by byla škoda, kdybychom track z DPDR, jak se projekt jmenuje, vynechali, když dostal video i hostující sloku.

Na tracku špinavý boty uslyšíš zlínského Salviho21, kterého znáš z našeho posledního FRESH RAPu. Video obstaral další nadějný interpret wtfmax a zvuk doladil Totally Nothin. Obsahově se jedná o zpověď o tom, jak se interpreti snaží žít život naplno, bez výčitek, že něco nestihli nebo neudělali, což s sebou ale nese i jistý diskomfort ve vztazích a psychické pohodě. Ono ten, kdo zná semspoka, asi ví, o čem je řeč. 

WHTEVR – ANIME WORLD

Kdo neví, Nick Whtevr má svůj TEAM. Společně tvoří celek, který se veze na vlnách hyperpopu, anime referencí a hlavně jeho hudby. Whtevr rozpustil nevermind. label a momentálně jede všechno sám, což potvrdil také novou kompilací písniček s názvem PinkyWay (ft. Ondyone, Sugoi Kimono) – jak texty, tak hudbu, mix, master i grafiku si dělal sám a vypadá to, že jeho fanoušky to baví.

Doporučeno
Ďáblice v rouše beránčím Doja Cat se vrací s rapovým přídavkem. Scarlet 2 CLAUDE navazuje na démonické a krví nasáklé CD Ďáblice v rouše beránčím Doja Cat se vrací s rapovým přídavkem. Scarlet 2 CLAUDE navazuje na démonické a krví nasáklé CD 19. dubna 2024 15:00

Poslední píseň ANIME WORLD dostala dokonce videoklip, v němž Nick nastříhal i videa od svých fanoušků do nového videoklipu. Rozumíme tomu, že to nejspíš není šálek čaje pro každého, kdo poslouchá alt-hiphop, ale my doporučujeme tomu dát šanci. 

Seriál FRESH RELEASE ti (zhruba) jednou týdně představuje novinky ze světa nejsvěžejších nových českých rapových tváří. Všechny předešlé díly najdeš zde.

A ještě jeden malý reminder. Možná znáš náš seriál FRESH RAP, v němž ti jednou za měsíc představujeme jednoho domácího rapového umělce či uskupení, kteří by ti neměli uniknout. Všechny díly, jak loňské, tak letošní, najdeš na odkazu zde.

Esposito, Efenel – NEMÁTE O ČEM (prod. Ouhboy)

Kluci z FNL Zone za to vzali. Dnes se jim už na videa sypou vyšší desetitisíce views, což prakticky signalizuje, že brzy jej budeme muset zařadit mezi sledované stálice domácí scény. Zatím to tak ale ještě necítíme, jelikož máme pocit, že jsou na to ještě příliš fresh, proto můžeme v rámci FRESH RELEASE představit jejich novou pecku s názvem NEMÁTE O ČEM.

Esposito s Efenelem rapují z ptačí perspektivy nad brněnským náměstím Svobody a jen potvrzují, že se s nimi musí počítat. Časté flow switch-ups, tvrdá dikce, zábavné reference v textech, obvykle zajímavý podklad pro rap – to všechno oni zvládají prakticky na jedničku. Proto se těšíme na nový projekt, po kterém fanoušci lační již nějakou dobu.

Domů
Sdílet
Diskuse