Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. března 2022 10:00
Čas čtení 0:48
Radim Šlechta

Sean Penn vyzval k bojkotu Oscarů v případě, že na nich nebude mluvit Zelenskyj

Sean Penn vyzval k bojkotu Oscarů v případě, že na nich nebude mluvit Zelenskyj
Zdroj: TASR/AP/Ukrainian Joint Forces Operation Press Service
NEWS OSCAR VOLODYMYR ZELENSKYJ
Uložit Uložené

Sean Penn v rozhovoru pro CNN řekl, že by akademie měla dát Zelenskému prostor, aby promluvil.

„To, co se děje na Ukrajině je strašné, ale ještě důležitější je vyzvednout výjimečnou odvahu tamních lidí,“ řekl Sean Penn v rozhovoru pro CNN. Připomněl také důležitost pomoci na lince, na kterou mohou Američané přispívat. Popsal také svou zkušenost s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským.

„Není mnoho lidí, o kterých byste věděli, že mají takovou odvahu až do chvíle, kdy přijde podobný moment,“ řekl Penn. Podle něj je navíc důležité, aby prezident promluvil na předávání cen Oscar. Sean prohlásil, že jeho pozvání ze strany akademie by představovalo velký krok.

Doporučeno
RECENZE: Jackass Forever RECENZE: Jackass Forever 24. března 2022 10:30

„Někdo říká, že politika by se neměla spojovat se zábavou. Akademie by ale měla dát prostor prezidentovi Zelenského, aby promluvil. Mimochodem, je to člověk, který toho o filmu mnoho ví, a je to právě film, který mu dal možnost mluvit k nám nyní,“ řekl Penn.

Řekl také, že pokud se akademie rozhodne prezidenta Zelenského na Oscary nepozvat a nedat mu možnost promluvit k zástupu sledujících, neměli by lidé ceny podporovat. Podle Penna je totiž situace, která se na Ukrajině děje, daleko závažnější a není čas se radovat a oslavovat filmy, když na Ukrajině umírají lidé včetně dětí. Pokud by akademie přeci jen vystoupení zakázala, Penn by veřejně rozbil svoje ocenění, informuje Hollywood Reporter

Domů
Sdílet
Diskuse