Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. března 2022 v 20:09
Čas čtení 1:16
Ilona Hobzová

Britové zabavili superjachtu ruského oligarchy za více než miliardu korun

Britové zabavili superjachtu ruského oligarchy za více než miliardu korun
Zdroj: Getty Images/Dan Kitwood
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ VELKÁ BRITÁNIE
Uložit Uložené

Luxusní jachtu Phi vlastní nejmenovaný ruský podnikatel.

Velká Británie zabavila v rámci sankcí proti Rusku ve svých vodách první superjachtu. V úterý odpoledne o tom veřejnost informovala Národní kriminální agentura. Jachtu s názvem Phi vlastní nejmenovaný ruský oligarcha a její hodnota činí 38 milionů liber, tedy více než jednu miliardu korun. Informuje o tom i stanice BBC.

Jasné varování pro Putinovy kumpány

Úřady se na jachtu nalodily v Canary Wharf ve východním Londýně. Na identifikaci a zadržení plavidla spolupracovala Národní kriminální agentura (NCA) s britským Ministerstvem dopravy. Šéf resortu Grant Shapps uvedl, že vlastník jachty byl úzce propojen s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Ministr označil zabavení superjachty za „jasné a ostré varování pro Putina a jeho kumpány“

Podle informací NCA je Phi třetí největší jachtou postavenou prestižní nizozemskou loděnicí Royal Huisman. Je skoro šedesát metrů dlouhá, s jedinečnými exteriéry a interiéry. Vlastnictví jachty bylo podle NCA záměrně velmi dobře skryto„Společnost, na kterou je loď registrována, sídlí na ostrovech Svatý Kryštof a Nevis. Jachta na sobě měla maltské vlajky, aby skryla svůj původ,“ uvedl úřad.

„Dnešní aktivita ukazuje schopnost NCA reagovat velmi rychle. Úřad hraje zásadní roli při zaměřování se na podezřelá aktiva, pronásledování osob s nezákonně nabytým bohatstvím a podpoře vlády při reakcích na ruskou invazi na Ukrajinu,“ uvedl Andy Devine z NCA.

Doporučeno
Charli XCX konečně přiměla celý svět, aby ji miloval. Naučí tě pařit, oslavovat ženskost a být tak trochu spratek Charli XCX konečně přiměla celý svět, aby ji miloval. Naučí tě pařit, oslavovat ženskost a být tak trochu spratek 9. července 2024 v 13:00

Podle Bena Kinga z BBC představuje zabavování podobných jachet symbolickou ránu ultrabohatému životnímu stylu, který si kdysi ruští oligarchové užívali.

Domů
Sdílet
Diskuse