Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
31. března 2022 16:54
Čas čtení 1:06
Adéla Ježková

Policie zadržela 19letého studenta, který měl v Praze mačetou zavraždit učitele. Možným motivem je studijní neúspěch

Policie zadržela 19letého studenta, který měl v Praze mačetou zavraždit učitele. Možným motivem je studijní neúspěch
Zdroj: ČTK/Šimánek Vít
NEWS POLICIE ČR PRAHA ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Zadrženým je 19letý student školy, ve které se čin stal, uvedla policie.

Devatenáctiletého studenta se kriminalistům podařilo vypátrat v obci Dolní Břežany, v době zadržení nebyl pod vlivem drog ani alkoholu. „Předpokládaným motivem byl spor mezi ním a pedagogem,“ uvedla policie na Twitteru. 

„Zprávou o násilné smrti jednoho z učitelů pražské střední školy jsem upřímně zdrcen. Doufám, že policie tento odporný čin co nejdříve vyšetří a viník bude náležitě potrestán. Chci vyjádřit upřímnou soustrast rodině pana učitele a stejně tak podporu jeho kolegům a žákům,“ uvedl na Twitteru ministr školství Petr Gazdík (STAN). Dodal, že útok nechvalně vejde do dějin českého školství.

Útočníka se podařilo vypátrat před půl druhou odpoledne, žák měl podle informací serveru Seznam Zprávy utéct nejspíše oknem v šatnách. Zbraň po útoku zůstala na místě. Nasazeny byly stovky policistů i policejní vrtulník

Doporučeno
Útočník zabil mačetou středoškolského učitele v Praze, policie ho zadržela Útočník zabil mačetou středoškolského učitele v Praze, policie ho zadržela 31. března 2022 14:33

K mačetovému útoku došlo ve čtvrtek po poledni na střední škole v městské části Praha 4. Pedagog zraněním bohužel podlehl.

Po útoku se ostatní studenti schovávali v uzamčených třídách. „Přišla pro nás policie, že se něco stalo a máme odejít. Pak nás srovnali do řady, chtěli nás identifikovat a teprve pak jsme mohli odejít,“ uvedl pro Seznam Zprávy jeden ze studentů.

Domů
Sdílet
Diskuse