Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. dubna 2022 7:00
Čas čtení 9:07
Ondřej Jarůšek

Ztratil jsem všechno, nenáviděl jsem život a hodně jsem pil. MMA zápasník se po vážném zranění bál, že už nebude chodit (Rozhovor)

Ztratil jsem všechno, nenáviděl jsem život a hodně jsem pil. MMA zápasník se po vážném zranění bál, že už nebude chodit (Rozhovor)
Zdroj: se svolením Thomase Narma
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA OKTAGON MMA THOMAS NARMO
Uložit Uložené

Zápasník organizace OKTAGON MMA Thomas Narmo má za sebou velmi poutavý příběh. Snil o kariéře v hokeji, ale po těžkém zranění ztratil smysl života. Našel ho však znovu v bojových sportech.

„Každé ráno jsem brečel a byl jsem na tom opravdu hodně špatně. Nenáviděl jsem život, hlavu jsem měl plnou temných myšlenek a hodně jsem pil.“ Takto Thomas Narmo pro Refresher popisuje těžké chvíle svého života, kdy kvůli vážnému zranění přišel o profesionální kariéru v hokeji. Dřív si myslel, že hokej bude hrát celý život, osud tomu chtěl ale jinak. Po těžkém zranění měl dokonce strach, že už nebude chodit.

Ve 20 letech moje kariéra v hokeji skončila a byl jsem naprosto ztracený. Neměl jsem nic, žádnou školu. O všechno, co jsem hokeji obětoval, jsem přišel. Vůbec jsem nevěděl, co s mým životem bude dál.

Nový smysl života dle svých slov nakonec našel v bojových sportech. Bylo to ale tak trochu náhodou. Při rehabilitaci totiž vešel do špatných dveří, což mu však nakonec změnilo celý život. A už po týdnu trénování měl svůj první zápas.

Thomas Narmo
Zdroj: se svolením Thomase Narma

V rozsáhlém rozhovoru si s námi norský MMA zápasník s přezdívkou „The Last Viking“ (Poslední Viking) popovídal nejen o temném období, kdy ztratil úplně všechno, ale také o své herecké kariéře a natáčení seriálu pro Netflix, o práci v psychiatrické nemocnici a v neposlední řadě o tom, proč má účet na OnlyFans a co s ním zamýšlí.

Thomase Narma nejblíže uvidíš bojovat na očekávaném turnaji OKTAGON 32 v Ostravě v sobotu 9.4.2022, kde se utká v bývalý UFC bojovníkem Jeremym Kimballem. Celý turnaj můžeš sledovat živě na platformě Oktagon.tv.

Pracuji v psychiatrické nemocnici. Psychoanalyzuji lidi, kteří sem přichází. (...) Při práci se setkávám s jedněmi z nejnebezpečnějších lidí v Norsku. (...) Často sedím sám v místnosti s někým, kdo zrovna někoho zabil. Je to velmi zvláštní pocit. Člověk naproti mně totiž zrovna někoho zavraždil a teď mluví se mnou.

Refresher ti přináší rozhovory se zajímavými osobnostmi ze světa bojových sportů, reportáže či profily bojovníků. Pokud chceš tuto práci podpořit a získat přístup k exkluzivnímu obsahu, přidej se do našeho Refresher+ klubu.

thomas narmo
Zdroj: se svolením Thomase Narma

Češi a Slováci tě znají z bojování v organizaci OKTAGON MMA, neznáme ale tak dobře tvůj příběh. Jak jsi začal s MMA? Dočetl jsem se, že to bylo kvůli vážnému zranění z hokeje.V Norsku jsem hrál hokej, byl jsem i součástí národního týmu. Pak jsem se kvůli hokeji přestěhoval do Finska, kde je hokej, stejně jako v České republice, opravdu velký sport. Pro Finsko je to sport číslo jedna. Byl jsem profesionálním hráčem a myslel jsem si, že po zbytek života budu hrát hokej. Žádné plány dělat MMA jsem tehdy neměl. Pak ale přišlo vážné zranění.

Dostal jsem zásah zezadu do zad a poškodilo mi to nerv, který sahá až dolů do levé nohy. Mám tam dodnes velkou jizvu. V tu chvíli jsem levou nohu vůbec necítil a myslel jsem si, že už nikdy nebudu chodit. Měl jsem operaci a dlouhé období rehabilitace.

Ztratil jsem motivaci v hokeji pokračovat. Dal jsem tomu sportu všechno, ale uběhly dva roky a pořád jsem se nemohl vrátit na led, protože to bylo příliš bolestivé.

Každé ráno jsem brečel a byl jsem na tom opravdu hodně špatně. Nenáviděl jsem život, hlavu jsem měl plnou temných myšlenek a hodně jsem pil. Ve 20 letech moje kariéra v hokeji skončila a byl jsem naprosto ztracený. Neměl jsem nic, žádnou školu. O všechno, co jsem hokeji obětoval, jsem přišel. Vůbec jsem nevěděl, co bude s mým životem dál.

Doporučeno
Drastické hubnutí v MMA: Někteří bojovníci už zemřeli, řešení ale není jednoduché Drastické hubnutí v MMA: Někteří bojovníci už zemřeli, řešení ale není jednoduché 3. dubna 2021 18:30
Thomas Narmo
Zdroj: OKTAGON MMA
Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 112907 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jak se Thomas Narmo dostal z temného životního období
  • O práci v psychiatrické nemocnici, kde se setkává i s vrahy
  • Jaké má cíle v organizaci OKTAGON MMA
  • Proč má účet na OnlyFans a zda má v plánu na něj něco začít přidávat
  • Jaký vtipný příběh se skrývá za přezdívkou „Poslední Viking“
  • O natáčení seriálu pro Netflix a o novém filmu, ve kterém bude mít Thomas Narmo jednu z hlavních rolí
  • Co říká na české pivo
Domů
Sdílet
Diskuse