Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. dubna 2022 20:25
Čas čtení 1:21
Ilona Hobzová

Počasí: Velikonoční týden přinese oteplení, nejbližší dny budou ale ještě deštivé

Počasí: Velikonoční týden přinese oteplení, nejbližší dny budou ale ještě deštivé
Zdroj: pxfuel.com/CC0
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Český hydrometeorologický ústav vydal předpověď na následující týdny.

Česko příští týden čeká prodloužený víkend, to díky státním svátkům v pátek 15. dubna a v pondělí 18. dubna. Tento týden bude podle meteorologů ještě deštivý, neustane ani silný vítr, ovšem s velikonočním týdnem přijde postupné oteplení a úbytek srážek, předpovídá Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). 

V úterý se některými místy Česka prohnal silný vítr, který podle meteorologů ovlivní i další dny. „Ve středu bude vítr přechodně slabší. Ve čtvrtek však vítr zesílí a není proto vyloučeno vyhlášení další výstrahy,“ uvedl ČHMÚ. Kromě větru se musí Česko připravit i na déšť.

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno. Zatímco během dne se budou srážky objevovat ojediněle, večer od západu bude déšť přicházet na celé území. Na severozápadě a severu v polohách nad 1000 metrů se mohou objevovat srážky sněhové. Teploty se přes den vyšplhají maximálně k sedmnácti stupňům.

Doporučeno
Přehledně: Jak zvládnout horka? Teploty se v Česku o víkendu přiblíží čtyřiceti stupňům Přehledně: Jak zvládnout horka? Teploty se v Česku o víkendu přiblíží čtyřiceti stupňům 14. července 2023 12:30

Mírné ochlazení nastane v pátek, kdy má rtuť teploměru ukazovat 9 až 13 stupňů Celsia. Na celém území bude zataženo až oblačno s deštěm nebo přeháňkami. Podobné deštivé počasí nás čeká i o víkendu. V sobotu a v neděli se budou teploty pohybovat v rozmezí sedmi až dvanácti stupni Celsia. Během nedělní noci by navíc mohlo také mrznout. 

O něco příznivější je předpověď na začátek velikonočního týdne. V pondělí 11. dubna bude polojasno, nejvyšší denní teploty budou zpočátku 11 až 16 stupňů, postupně 17 až 22 stupňů Celsia.

Podle dlouhodobé předpovědi bude celý duben teplotně průměrný až podprůměrný, srážkově ale nadprůměrný. Právě v průběhu velikonočního období (11.4.-24.4.) se bude postupně oteplovat. Druhý dubnový týden se budou teploty pohybovat kolem 12 °C a ve třetím a čtvrtém týdnu kolem 16 °C. „Lze však očekávat výkyvy teplot v podobně vpádů chladného či studeného vzduchu, které jsou pro toto roční období typické,“ stojí v předpovědi ČHMÚ.

Domů
Sdílet
Diskuse