Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. dubna 2022 9:40
Čas čtení 0:50
Ivan Koribanič

176 hraček za zabité děti a místo jmen názvy měst, kde vraždili Rusové. Takto vypadal první zápas ukrajinského Šachtaru Doněck

176 hraček za zabité děti a místo jmen názvy měst, kde vraždili Rusové. Takto vypadal první zápas ukrajinského Šachtaru Doněck
Zdroj: Getty Images/Soccrates Images-Contributor
SPORT FOTBAL VÁLKA NA UKRAJINĚ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Šachtar Doněck odehrál zápas proti řeckému klubu Olympiakos. Ukrajinci prohráli 1:0. Tento zápas byl součástí dalších utkání, které Šachtar odehraje v rámci turné na podporu míru na Ukrajině.

Ukrajinský klub Šachtar Doněck odehrál první zápas od vypuknutí války. Při této příležitosti měli hráči na dresech místo vlastních jmen názvy měst, která byla napadena ruskými vojsky. Klub o tom informoval na svých sociálních sítích.

Byla na nich města jako Irpin, Buča, Mariupol či Cherson. Klub dále umístil do hlediště 176 plyšových hraček. Ty symbolizovaly všechny děti, které byly na Ukrajině zavražděny Rusy.

Doporučeno
U Kyjiva byl nalezen další masový hrob. Vesnici Buzova okupovala ruská armáda U Kyjiva byl nalezen další masový hrob. Vesnici Buzova okupovala ruská armáda 10. dubna 2022 11:34
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FC Shakhtar Donetsk (@fcshakhtar)

Šachtar Doněck odehrál zápas proti řeckému klubu Olympiakos. Ukrajinci prohráli 1:0. Tento zápas byl součástí dalších utkání, které Šachtar odehraje v rámci turné na podporu míru na Ukrajině. Všechen výtěžek klub věnuje na pomoc Ukrajině.

Další zápasy odehraje proti Lechii Gdaňsk, Fenerbahce Istanbul a Hajduku Split. Šachtar má základnu v Istanbulu, kam se tým přesunul krátce poté, co oznámil toto turné. Ukrajina při této příležitosti uvolnila i ukrajinské fotbalisty.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FC Shakhtar Donetsk (@fcshakhtar)


Ti do té doby nesměli opustit Ukrajinu, jelikož se na ně vztahovala mobilizace. Mnozí fotbalisté z ukrajinských klubů sloužili jako domobranci.

 

Mohlo by tě zajímat:
Jak se vyvíjely hranice států v Evropě od roku 400 př. n. l. do současnosti? Video ukazuje rozpad a vznik říší v průběhu let
VIDEO: Cristiano Ronaldo rozbil při odchodu ze hřiště telefon malého fanouška, za své chování se omluvil
VIDEO: Ruský juniorský jezdec hajloval na stupních vítězů. Ukrajinský soupeř to nenechal bez reakce
Domů
Sdílet
Diskuse