Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. dubna 2022 11:34
Čas čtení 1:16
Adéla Ježková

U Kyjiva byl nalezen další masový hrob. Vesnici Buzova okupovala ruská armáda

U Kyjiva byl nalezen další masový hrob. Vesnici Buzova okupovala ruská armáda
Zdroj: ČTK/ABACA/AA/ABACA
NEWS INVAZE NA UKRAJINĚ RUSKO UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Ve vesnici Buzova nedaleko Kyjiva byl nalezen hrob s desítkami ukrajinských civilistů.

Taras Didyč, předseda obce Dmytrivka, do níž patří i vesnice Buzova, ukrajinské televizi řekl, že těla byla nalezena v sobotu v příkopu poblíž čerpací stanice. Počet mrtvých zatím nebyl potvrzen, uvedl server The Jerusalem Post s odkazem na Reuters. „Nyní se vracíme k životu, ale během okupace zemřelo mnoho civilistů,“ dodal Didyč.

Také poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Geraščenko o hrůzném nálezu informoval na sociální síti Telegram. Podle něj se na místě našla také zhruba desítka zničených aut civilistů. „Místní obyvatel, kterému se podařilo uprchnout, řekl, že ruská armáda střílela a čekala, až auto exploduje,“ napsal Geraščenko.

Většina měst a vesnic v okolí Kyjiva byla opět osvobozena a s tím, jak se ruské jednotky stahují z oblasti, vycházejí stále více najevo hrůzy invaze.

Nálezy masových hrobů a civilních obětí vyvolaly vlnu mezinárodního odsouzení, zejména v souvislosti s vyvražděním civilistů ve městě Buča severozápadně od hlavního města. Kyjevská regionální policie a místní obyvatelé se domnívají, že v masovém hrobě ve městě Buča bylo pohřbeno nejméně 150 lidí, ale starosta podle CNN tvrdí, že počet obětí může být až 300. 

Rusko nicméně kategoricky odmítá obvinění Ukrajiny a západních zemí z válečných zločinů. Popřelo, že by svou „speciální operací“ cílilo na civilisty.

Doporučeno
Volodymyr Zelenskyj upozorňuje na další masakry jako v Buči. Civilních obětí prý může být ještě více Volodymyr Zelenskyj upozorňuje na další masakry jako v Buči. Civilních obětí prý může být ještě více 5. dubna 2022 7:42
Mohlo by tě zajímat:
Jak se vyvíjely hranice Ruska? Video ukazuje, jak se země v průběhu času změnila, a kdo se vystřídal u moci
Česká firma prodává erotické pomůcky ze skla a kamene do celého světa. Yoni vajíčka dělat nechceme, věříme vědě, říká majitelka
10 nejlepších filmů podle knižní předlohy
Domů
Sdílet
Diskuse