Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. dubna 2022 13:03
Čas čtení 0:44
Ivan Koribanič

Roman Abramovič chce koupit fotbalový klub Valencia CF. Ten čelí finančním problémům

Roman Abramovič chce koupit fotbalový klub Valencia CF. Ten čelí finančním problémům
Zdroj: TASR/AP Photo/Martin Meissner
SPORT FOTBAL ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Za poslední roky čelí Valencie finančním potížím. Klub prodal i několik hráčů, ale nové nenakoupil. Peter Lim chce klub prodat za 250 milionů eur.

Ruský oligarcha Roman Abramovič se po prodeji anglického klubu Chelsea pokusí koupit španělský celek Valencia CF, píše Mirror a Inside Sport. Dalším zájemcem o koupi Valencie je Miguel Zorio. Ten by podle vlastních slov měl podat konkrétní nabídku ke koupi koncem měsíce.

Doporučeno
Maminko, odešel jsem s pány od gestapa. Atleta Evžena Rošického popravili nacisté během heydrichiády Maminko, odešel jsem s pány od gestapa. Atleta Evžena Rošického popravili nacisté během heydrichiády 11. dubna 2022 11:30

Valencie se poslední roky pohybuje ve středu tabulky a je průměrným klubem v La Lize. V sezóně 2018/2019 se klub kvalifikoval do Ligy mistrů. Za poslední roky čelí Valencie finančním obtížím. Klub prodal i několik hráčů, ale nové nenakoupil. Peter Lim chce klub prodat za 250 milionů eur.

Valencii v současnosti vlastní singapurský obchodník Peter Lim. Ten nabídl klub k prodeji. Abramovič v současnosti řeší prodej Chelsea. Britská vláda na něj totiž za propojenost na Vladimira Putina uvalila sankce.

Ty se týkají nejen jeho osoby, ale vzhledem k tomu, že je majitelem Chelsea, tak i klubu. Britská vláda diktuje, s jakými finančními prostředky může klub hospodařit a jaké typy lístků může prodávat. Banka Barclays dokonce zmrazila klubový bankovní účet a klubu hrozí, že bude čelit finanční krizi.

V Refresheru ti každodenně přinášíme aktuální zprávy ze světa. Více novinek najdeš v naší sekci news.
Domů
Sdílet
Diskuse