Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. dubna 2022 17:13
Čas čtení 1:04
Adéla Ježková

Newyorská policie vyšetřuje střelbu v metru. Na místě je nejméně třináct zraněných

Newyorská policie vyšetřuje střelbu v metru. Na místě je nejméně třináct zraněných
Zdroj: ČTK/AP/John Minchillo
NEWS SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Po střelbě na nástupišti metra v New Yorku bylo v úterý ráno zraněno třináct lidí. Policie uvedla, že bylo nalezeno několik neodpálených výbušných zařízení.

Mluvčí newyorských hasičů řekl deníku The Guardian, že kolem půl deváté ráno tamního času obdrželi hlášení o kouři vycházejícím z linek metra v Brooklynu. Na místě po příjezdu nalezli třináct zraněných lidí a několik neodpálených zařízení, nemělo se však jednat o aktivní výbušniny. 

„Kvůli vyšetřování se vyhněte oblasti 36. ulice a 4. avenue v Brooklynu. V okolí očekávejte vozidla záchranné služby a zdržení,“ uvedla newyorské policie (NYPD) na Twitteru.

Newyorská policie uvedla, že reagovala na hlášení o lidech zraněných buď střelbou, nebo výbuchem.

Clair, cestující vlakem na Manhattan, která byla svědkem události, řekla listu New York Post, že bylo vystřeleno tolik nábojů, že „ztratila přehled, kolik jich bylo“.

V deset hodin dopoledne tamního času proto policie uzavřela rozsáhlou oblast podél obvykle rušné Čtvrté avenue. Trasu lemovaly desítky policejních aut s blikajícími světly a nad nimi se vznášel policejní vrtulník.

Podle policejního mluvčí mělo být zraněno více lidí, ale nedokázal říci, kolik přesně a v jakém jsou stavu.

Podezřelý, popisovaný jako černoch, který měl na sobě plynovou masku a oranžovou stavební kuklu, z místa činu utekl. Byl vysoký asi 180 centimetrů a vážil asi 77 kilogramů. Policie po něm pátrá.

Domů
Sdílet
Diskuse