Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. dubna 2022 9:29
Čas čtení 1:31
Dominik Vetrák

Šéf DC filmů chce napodobit marvelovky. Zřejmě nás čeká další velký restart komiksovek kolem Batmana a Supermana

Šéf DC filmů chce napodobit marvelovky. Zřejmě nás čeká další velký restart komiksovek kolem Batmana a Supermana
Zdroj: Warner Bros. Discovery
FILMY A SERIÁLY DC COMICS
Uložit Uložené

Studia DC a Warner Bros. projdou jistými změnami. Zatím nevíme, zda díky tomu uvidíme méně nebo více komiksových filmů a seriálů.

Hollywoodský magazín Variety tvrdí, že jeho důvěrné zdroje mají zajímavé informace o budoucnosti DC filmů. Studio Warner Bros. se nedávno spojilo s mediálním korporátem Discovery a vytvořili Warner Bros. Discovery.

Podle Variety se vedení rozhoduje, co dál s projekty od DC. Spadají pod ně komiksoví hrdinové jako například Batman, Superman, Wonder Woman, Aquaman, Flash a další.

V čem chce DC kopírovat Marvel

Šéf společnosti David Zaslav chtěl údajně najít někoho, kdo projekty od DC povede podobným stylem jako Kevin Feige, který má na starosti marvelovské projekty. Feige je ředitelem Marvel Studios a zároveň kreativním producentem každého filmu a seriálu, který připravují.

Nad jeho vědomostmi o každém projektu žasl i režisér seriálu Moon Knight Mohamed Diab. Ten nechápal, jak je možné, že člověk, který dohlíží na desítky projektů, je schopen všimnout si i změny dialogu mezi podobnými verzemi scénáře jednoho z řady seriálů.

Nové vedení studia Warner Bros. Discovery chce zřejmě někoho podobného. Na podobných pozicích se u DC projektů vystřídalo již několik vedoucích, ale nikdo neměl takové pravomoci a schopnosti jako Kevin Feige, jelikož DC a studiu Warner se nikdy nepodařilo napodobit jejich úspěch – kvalitativní ani kasovní.

Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře znáš Jokera a další? Tyhle otázky o DC otestují tvé znalosti KVÍZ: Jak dobře znáš Jokera a další? Tyhle otázky o DC otestují tvé znalosti 26. prosince 2023 15:03

Jejich propojený komiksový svět se jim naprosto nepovedl, což vyústilo ve dvě verze příběhu filmu Justice League, a podle internetových spekulací od ověřených zdrojů snímek Flash zresetuje celý svět a upraví jeho události, které novým šéfům studií nevyhovují.

The Batman Robert Pattinson
Zdroj: Warner Bros.

Více Supermana a filmů jako Joker

Jeden ze zdrojů Variety tvrdí, že ředitel společnosti David Zaslav doufá, že najdou někoho, kdo bude mít dostatek obchodních a manažerských zkušeností a dovedností, aby DC projekty fungovaly souběžně v rámci filmů, seriálů a jiných typů médií, jako například videoher.

Nové vedení chce zároveň vidět více filmů, jako jsou Joker či Harley Quinn, protože jde o „vedlejší“ postavy z katalogu DC, které však zajímají mnoho diváků. Zároveň si údajně myslí, že postavy jako například Superman jsou velmi slabě využívány a zaslouží si více prostoru. Zdá se, že nové vedení chce mít soustředěnější a jednotnější vizi o tom, jak celé DC funguje. 

Mohlo by tě zajímat:
Jak se vyvíjely hranice Česka od roku 626 do současnosti? Video ukazuje rozpad a vznik území v průběhu let
Dva ruší vojáci oslavovali narozeniny svého „kolegy a kamaráda“ Adolfa Hitlera
Pražané si za plyn opět připlatí. V červnu se jim zdraží v průměru o třetinu
Domů
Sdílet
Diskuse