Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. dubna 2022 9:00
Čas čtení 0:45
Tereza Patočková

Novak Djoković bude moct na Wimbledonu obhajovat titul, účastnit se mohou i neočkovaní hráči

Novak Djoković bude moct na Wimbledonu obhajovat titul, účastnit se mohou i neočkovaní hráči
Zdroj: Getty Images/Andy Cheung
SPORT NOVAK DJOKOVIĆ OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Podmínky pro vstup do Spojeného království už nejsou závislé na statusu očkování, tím pádem je nevyžaduje ani prestižní soutěž

Novak Djoković bude moci znovu obhájit svůj wimbledonský titul. Pořadatelé uvedli, že budou moci soutěžiti i hráči, kteří nejsou očkovaní proti covidu. Uvedla to stanice BBC a deník Independent. Srbská světová jednička dostala zákaz hrát na lednovém Australian Open právě kvůli chybějícímu očkování. Djoković je známý jako silný odpůrce očkování.

„Požadavek stanovený vládou pro vstup do Spojeného království nezahrnuje povinné očkování,“ řekla na tiskové konferenci generální ředitelka Tenisového klubu ve Wimbledonu Sally Bolton. „Proto, i když je to samozřejmě podporováno, není to podmínkou vstupu do soutěže,“ dodala. Wimbledon se koná od 27. června do 10. července.

Doporučeno
Barbora Krejčíková: Rodina je základ, nejen ve sportu, ale celkově v životě. Rodiče mi dali strašně moc Barbora Krejčíková: Rodina je základ, nejen ve sportu, ale celkově v životě. Rodiče mi dali strašně moc 13. dubna 2022 7:00

Po vysoce sledované kauze kolem Australian Open, která kvůli chybějícímu covid pasu skončila Djokovićovou deportací, pak kvůli pravidlům pro vstup do Spojených států srbský šampion vynechal i další turnaje včetně Indian Wells a Miami.

Během této doby také v žebříčku přišel o své místo světové jedničky s Rusem Daniilem Medveděvem. Poté, co se v několika zemích uvolnily vstupní požadavky týkající se očkování, však svůj titul získal zpět.

Djokovič, který vyhrál 20 grandslamových titulů, v únoru serveru řekl BBC, že raději přijde o budoucí tenisové trofeje, než aby byl nucen nechat se proti covidu očkovat.

Domů
Sdílet
Diskuse