Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. dubna 2022 9:41
Čas čtení 1:26
Ilona Hobzová

Okamura k Pekarové: „Servis jako královna, nechce jíst ve sněmovní jídelně.“ TOP 09 se ohradila, politička tam seděla i s opozicí

Okamura k Pekarové: „Servis jako královna, nechce jíst ve sněmovní jídelně.“ TOP 09 se ohradila, politička tam seděla i s opozicí
Zdroj: ČTK/Šulová Kateřina + se souhlasem Markéty Pekarové Adamové
NEWS MARKÉTA PEKAROVÁ ADAMOVÁ SPD TOMIO OKAMURA TOP 09
Uložit Uložené

Tomio Okamura už stihl zareagovat i na fotku ze sněmovní kantýny. To podle něj nedokazuje, že si Pekarová Adamová nenechává nosit jídlo i do své kanceláře.

„Právě se pod pozlaceným stříbrným poklopem veze ve Sněmovně jídlo pro předsedkyni Sněmovny z vládní TOP 09 Pekarovou Adamovou,“ začal Tomio Okamura (SPD) svůj status doplněný fotografií jídla pod pozlaceným stříbrným poklopem. TOP 09 na to však odpověděla fotografií, která ukazuje předsedkyni Poslanecké sněmovny a šéfku strany v poslanecké kantýně spolu s členy opozice, včetně Radima Fialy z SPD. I na to Okamura zareagoval.

Doporučeno
Policie navrhla obžalovat bývalého poslance Lubomíra Volného za šíření poplašné zprávy kvůli příspěvku o ivermektinu Policie navrhla obžalovat bývalého poslance Lubomíra Volného za šíření poplašné zprávy kvůli příspěvku o ivermektinu 29. dubna 2022 16:15

Okamura: Ostudné elitářské manýry

Tomio Okamura zkritizoval Markétu Pekarovou Adamovou za to, že přestože říká občanům, že jejich životní úroveň klesne, tak sama chce mít z veřejných peněz servis jako královna. „Přitom jezdí zadarmo v nejnovějším superluxusním státním BMW se státem placeným řidičem za miliony a nechává si nosit jídlo do kanceláře ve Sněmovně na talíři s pozlaceným stříbrným poklopem od státem placeného osobního číšníka,“ doplnil Okamura. V příspěvku Pekarovou Adamovou obvinil z ostudných elitářských manýrů.

Političky se zastal kolega

Chvíli poté, co Okamura status s fotkou zveřejnil, zastal se Pekarové Adamové ředitel její kanceláře. Zveřejnil fotografii, na které politička sedí ve sněmovní kantýně spolu s opozicí, za ní v tu chvíli obědvá i poslanec SPD Radim Fiala. „Zastavte se taky, ať máte na ty lži (plný) žaludek. A nebo raději ty laciné lži smažte,“ vzkázal Pelc Okamurovi.

Na status reagovala také strana TOP 09. „Tomio si našel novou zábavu. Chodí po Sněmovně, fotí poklopy na jídlo, vygeneruje náhodný text a pak to celé zveřejní. Neodsuzujeme, každý máme nějaký koníček.“

Podle Okamury ale fotografie Pekarové Adamové z kantýny nic neznamená a politička se tam prý evidentně přišla jen vyfotit. „Má to snad dokazovat, že si standardně jídlo nenechá do své kanceláře donášet? To je opravdu vtipné, jelikož celá Sněmovny ví, že si jídlo nechává nosit do své kanceláře pod pozlaceným stříbrným poklopem osobním státem placeným číšníkem,“ uvedl Okamura. Dodal, že se Pekarové Adamové bude muset zeptat před všemi poslanci přímo na schůzi Sněmovny.

Domů
Sdílet
Diskuse