Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. května 2022 8:11
Čas čtení 0:45
Radim Šlechta

ČHMÚ zrušil předběžné varování před bouřkami (Aktualizováno)

ČHMÚ zrušil předběžné varování před bouřkami (Aktualizováno)
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Český hydrometeorologický ústav vydával předběžnou výstrahu před bouřkami. V průběhu dne ji ale zrušil.

Český hydrometeorologický ústav vydal předběžnou výstrahu pro výskyt nebezpečných jevů. Výstraha měla platit pro všechny kraje od 3. května. Předběžnou výstrahu zveřejnil ústav na svých stránkách, v průběhu dne ji ale zrušil.

Během pondělka se nad Českou republikou a střední Evropou vytvoří nevýrazné tlakové pole. To se bude nad zmíněným územím udržovat i v úterý.

Během pondělka meteorologové předpovídají převážně oblačno, odpoledne se mohou objevit přeháňky a bouřky. Teploty se během dne vyšplhají na 18 až 22 °C, na horách pak jen kolem 12 °C. Foukat bude slabý proměnlivý nebo východní vítr do 4 m/s.

Doporučeno
Klimatická změna a intenzivní zemědělství mohou za zásadní úbytek hmyzu, tvrdí studie Klimatická změna a intenzivní zemědělství mohou za zásadní úbytek hmyzu, tvrdí studie 23. dubna 2022 17:37

V noci na úterý bude oblačno až polojasno, k ránu se ojediněle objeví mlhy nebo přeháňky. Nejnižší teploty v noci se budou pohybovat mezi 9 a 5 °C, při zmenšené oblačnosti v údolích kolem 3 °C a objevit se mohou také přízemní mrazíky. Vítr do 3 m/s bude slabý a proměnlivý. 

V úterý přes den meteorologové očekávají převážně oblačno, ojediněle, zejména na jihu území přeháňky nebo bouřky. Teploměry naměří 18 až 22 °C. Vát bude proměnlivý nebo severní vítr 1 až 4 m/s, během bouřek podle ČHMÚ přechodně zesílí.

Domů
Sdílet
Diskuse