Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. května 2022 15:33
Čas čtení 1:17
Tereza Šnajdrová

Předpověď počasí: Letní teploty utnou přeháňky a bouřky

Předpověď počasí: Letní teploty utnou přeháňky a bouřky
Zdroj: TASR/Roman Hanc
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Ačkoli by se mohlo zdát, že do Česka přišlo léto, předpověď počasí nám ukazuje něco jiného. Od pondělí se ochladí a letní teploty utnou přeháňky a bouřky.

V tomto týdnu se rtutě teploměrů vyšplhaly až na 28 °C, ale jak se zdá, se začátkem nadcházejícího týdne přijde ochlazení. V pondělí k nám totiž začne proudit studený vzduch a spolu s ním přijdou i přeháňky a bouřky. S přibývající oblačností skončí také výstraha před vznikem požárů, uvádí ČHMÚ

Doporučeno
Česko zasypal žlutý pyl. Míra ohrožení pylem je mimořádná, varuje ČHMÚ Česko zasypal žlutý pyl. Míra ohrožení pylem je mimořádná, varuje ČHMÚ 14. května 2022 17:05

Neděle se ještě ponese v letním duchu. Rtutě teploměrů nám budou ukazovat 22 až 26 °C a v některých krajích bude stále platit výstraha před vznikem požárů. I druhý víkendový den by ses pak měl mít na pozoru před pylem, který zasypal celé Česko. Pylová situace je dle ČHMU „mimořádně nepříznivá“.

V pondělí pak bude z počátku dne jasno až polojasno, s teplotami od 24 do 28 °C a v platnosti stále bude výstraha před vznikem požárů. K večeru k nám začne proudit studená fronta, která přinese ochlazení, ale místy také přeháňky nebo bouřky.

Úterý bude deštivé, nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 18 až 22 °C a bude foukat čerstvý vítr o rychlosti 5 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. Večer začnou bouřky ustávat a obloha se může víceméně vyjasnit.

Středeční den začne zahalený do mraků, k poledni se vyjasní a rtutě teploměrů nám budou ukazovat 19 až 23 °C. Podobně by pak mělo být i ve čtvrtek, kdy přijde další oteplení a teploty stoupnou až na 27 °C, v pátek až 30 °C. Následující víkend by měl být opět deštivý, ale s teplotami kolem 30 °C.



Mohlo by tě zajímat:
10 skvělých her na mobil - Některé jsou zdarma, některé za pár korun, ale každá z nich nabízí zábavu na dlouhé hodiny. 
Nejlepší romantické filmy na Netflixu
10 nejlepších filmů Toma Cruise
Domů
Sdílet
Diskuse