Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. května 2022 22:09
Čas čtení 2:21
Barbora Volfová

Dva muži v Praze si odvedli dvě nezletilé dívky na hotel. Pohotoví svědci je sledovali a přivolali policii

Dva muži v Praze si odvedli dvě nezletilé dívky na hotel. Pohotoví svědci je sledovali a přivolali policii
Zdroj: Policie ČR (ilustrační foto)
NEWS POLICIE ČR PRAHA ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Spolupředseda hnutí Budoucnost Filip Hausknecht ve středu ve večerních hodinách nahlásil na policii dva muže, kteří si odvedli nezletilé dívky do hotelu Bílá labuť v Praze.

Spolupředseda hnutí Budoucnost Filip Hausknecht v úterý ve večerních hodinách zpozoroval nezletilé dívky, které následovaly dva muže ve věku okolo 35 let do hotelu Bílá labuť v Praze. Podezřelé chování dvou mužů následně nahlásil na policii. Průběh celé situace popsal v příspěvku na Facebooku, který byl na sociálních sítích hojně sdílen. K situaci se pro REFRESHER vyjádřila Policie ČR.

Výpověď Filipa Hausknechta:

Včera jsme se před půlnocí vraceli s přítelkyní domů z krajského shromáždění Budoucnost Prahy, když jsme na zastávce ve Vodičkově zahlídli dva muže kolem 35 let, jak otravují nějaké dvě mladé holky. Chvíli nám nebylo jasné, jestli se znají, ale celé to bylo podezřelé. Pak se ale jeden z těch chlápků, co měl asi dva metry, zeptal, kolik jim je let. Odpověď byla 15. Asi minutu se o tom ještě ujišťoval, prý ale fakt 15. Společně pak nastoupili do tram č. 14, a i když jsme jeli na Žižkov, tak nám nezbylo nic jiného, než nastoupit s nima.

Vystoupili na zastávce Bílá labuť, kde už jsem za nimi raději vyrazil sám. Nejdřív se zastavili ve večerce, kde nakoupili alkohol, a pak vyrazili do Biskupské, kde po asi 100 metrech zašli do hotelu Bílá labuť. Šokující pro mě bylo, že na recepci strávili asi 20 minut (očividně si platili pokoj až na místě) a personálu hotelu se ani nenapadlo zeptat, co tam dělají ty holky, nebo zkontrolovat všem občanky. Po tom, co nastoupili do výtahu, už jsem neměl na vybranou a volal jsem policii.

Samozřejmě jsem si nebyl jistej a bál jsem se, že to bude nějaký nedorozumění a budu akorát za deb*** . Nechtěl jsem ale riskovat opačný scénář. I kdyby tam byly ty holky dobrovolně, tak jsou to furt děti. Tak jsem volal. Byť to policie brala naprosto vážně, tak mi přijde tristní, že dorazila až po 16 minutách, a to navíc na špatnou adresu. Nicméně po chvíli dorazili k hotelu, kde jsem jim popsal situaci a hned šli dovnitř. Po chvíli ještě dorazily posily, celkem 4 auta.

Po asi 20 minutách vyšli ven. Nejdřív odvezli ty holky – bylo jim oběma 13 let. Oba ty zm*** pak vytáhli na ulici v poutech. Policista, se kterým jsem pak mluvil, říkal, že přijeli na poslední chvíli.

Nevím moc, co k tomu říct víc, než tohle – prosím, koukejte kolem sebe, poslouchejte a dávejte na sebe navzájem pozor. Kdyby mě na to přítelkyně neupozornila, tak si toho asi taky nevšimnu. Bohužel po tomhle světě chodí dost zlejch a nebezpečnejch lidí. I když si třeba nejste jistí, jestli je daná osoba opravdu v nebezpečí, tak se nebojte zavolat o pomoc. Nebo se třeba poradit s lidmi okolo vás. Ztrapnit se je pořád lepší než ta druhá varianta. 

K celé situaci se vyjádřil tiskový mluvčí Policie ČR. „Pan Filip Hausknecht si poblíž Václavského náměstí všiml dvou mužů ve věku okolo 35 let, kteří se zde seznámili s dvěma mladými dívkami. Panu Hausknechtovi to přišlo podezřelé, tak je chvíli sledoval. Zjistil, že společně šli do hotelu, to mu přišlo nestandardní, takže celou situaci ohlásil na linku 158.

Doporučeno
Od tramvaje k vibrátoru. „Design dokáže komunikovat i bořit společenská tabu,“ říká designérka Anna Marešová Od tramvaje k vibrátoru. „Design dokáže komunikovat i bořit společenská tabu,“ říká designérka Anna Marešová 25. března 2024 15:00

Policie přijela celou situaci prověřit a zjistila, že se tvrzení zakládá na pravdě. Na místě jsme zadrželi dva zmiňované muže, kteří si na hotel přivedli dvě dívky. Po obou dívkách bylo v tu dobu vyhlášené pátrání, jelikož to byly utečenkyně z diagnostického ústavu. Nicméně na místě jsme nezjistili, že by došlo k protiprávnímu jednání. To znamená, že dotyční spolu neměli pohlavní styk ani nepili alkohol. Jestli to bylo jinak, zda s dívkami měli muži nějaké další plány, jsme nezjistili. Případ je nyní v prověřování. Muži byli propuštěni,“ uvedl vedoucí oddělení tisku Jan Daněk.

Domů
Sdílet
Diskuse