Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. května 2022 17:42
Čas čtení 0:48
Barbora Volfová

Český hokejový tým míří do čtvrtfinále. Porazil USA 1:0

Český hokejový tým míří do čtvrtfinále. Porazil USA 1:0
Zdroj: ČTK/Kamaryt Michal
NEWS MS V HOKEJI 2022
Uložit Uložené

Národní tým si připsal další důležitou výhru na mistrovství světa.

Česká hokejová reprezentace se v pondělí odpoledne utkala na mistrovství světa ve Finsku s USA. Svůj šestý zápas na šampionátu obhájila se skóre 1:0 a připsala si po sobotní výhře nad Norskem další důležité vítězství, které týmu zajistilo postup do čtvrtfinále, informuje ČT.

Český tým vstoupil aktivně do utkání a hned zkraje se mu podařilo těžit z chyby Luka Hughese. Češi se dostali do rychlého protiútoku, šance využil Matěj Blümel. Fanoušci se tak mohli radovat z vedení v první třetině 1:0. 

Druhá třetina nabídla vyrovnaný souboj, hrálo se převážně ve středním pásmu. Američanům se dorovnat skóre nepodařilo.

Na začátku třetí třetiny se americký tým hnal za vyrovnáním, nicméně Kieffer Bellows fauloval Radima Šimka loktem do hlavy, za což byl odeslán na dlouhých pět minut na trestnou lavici. Češi si vytvořili hned několik gólových šancí, branku se jim však vsítit nepodařilo. V posledních minutách základní hrací doby Američané odvolali brankáře, ale vyrovnávací branku to nepřineslo.

Doporučeno
„I mě posílali k plotně. Rozhodčí musí zvládat emoce a neodcházet s brekem,“ říká hokejová sudí Patricie Vokalová (Rozhovor) „I mě posílali k plotně. Rozhodčí musí zvládat emoce a neodcházet s brekem,“ říká hokejová sudí Patricie Vokalová (Rozhovor) 22. května 2022 11:30

Šestý zápas základní skupiny B českému výběru přinesl tři body a třetí místo v tabulce. V úterý si mužstvo kouče Kariho Jalonena změří síly v posledním zápase základní skupiny s Finskem. Aktuálně mají Češi na kontě čtyři výhry a dvě prohry.

Domů
Sdílet
Diskuse