Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. června 2022 13:31
Čas čtení 1:56
Tereza Patočková

Odškodné v soudním procesu mezi Amber Heard a Johnnym Deppem dostala také hollywoodská herečka

Odškodné v soudním procesu mezi Amber Heard a Johnnym Deppem dostala také hollywoodská herečka
Zdroj: TASR/AP/Evelyn Hockstein/Pool
NEWS AMBER HEARD JOHNNY DEPP
Uložit Uložené

Za co dostala Amber Heard odškodné? Rozebíráme v článku.

Ve středu vyhrál Johnny Depp žalobu „pro pomluvu“ proti Amber Heard. Porota Deppovi udělila 10 milionů dolarů jako kompenzační náhradu škody a 5 milionů dolarů jako represivní náhradu. Amber Heard ale peníze ze soudu také získala. Vyhrála 2 miliony dolarů jako náhradu škody ve své protižalobě proti Deppovi. Jak je možné, že s penězi odchází oba? Kauzu rozebral deník Vulture.

Sedmičlenná porota musela u soudu rozhodnout, zda některá prohlášení, jež některá z nich učinila Heard a některá Deppův bývalý právník, byla pomlouvačná.

Deppovy právní nároky vycházely z rozhovoru s Amber ve Washington Post z roku 2018. Porotci byli požádáni, aby rozsoudili, zda titulek „Promluvila jsem proti sexuálnímu násilí a čelila hněvu naší společnosti. To se musí změnit“ byl pomlouvačný, či nikoliv.

Dále museli zvážit, zda byl pomlouvačný výrok: „Před dvěma lety jsem se stala veřejně známou osobou reprezentující oběti domácího násilí a pocítila jsem plnou sílu společnosti vůči ženám, které vystoupí.“

Posledním prohlášením, které museli rozsoudit bylo: „Měla jsem tu vzácnou výhodu, že jsem mohla v reálném čase vidět, jak instituce chrání muže obviněné ze zneužívání.“ Porota posuzovala každý z těchto výroků individuálně. Aby Depp vyhrál své odškodné, musela porota rozhodnout, že pouze jedno nebo více těchto prohlášení bylo pomlouvačné, nebo že byly pomlouvačné všechny. Porotci však rozhodli, že všechny tři výroky splňovaly definici pomluvy.

Doporučeno
Co si pustit o víkendu: Batman točí prachy rychleji než burgery a Robin Williams rozpláče nejednu konzervu Co si pustit o víkendu: Batman točí prachy rychleji než burgery a Robin Williams rozpláče nejednu konzervu 1. září 2023 16:00

V protinávrhu Amber Heard tvrdila, že Deppův bývalý právník Adam Waldman o ní učinil pomlouvačné výroky v několika článcích Daily Mail. V prohlášení z 8. dubna 2020 Waldman uvedl: „Amber Heard a její přátelé v médiích používají falešná obvinění ze sexuálního násilí jako meč i štít v závislosti na svých potřebách. Vybrali některé z jejích ‚faktů‘ o sexuálním násilí a použili je jako zbraň vůči panu Deppovi.“

Druhé sporné prohlášení v protinávrhu Heard bylo z 27. dubna 2020, které Waldman řekl opět pro Daily Mail: „Docela jednoduše to byl hoax a podvod. Snažili se to na pana Deppa narafičit tím, že zavolali policii, ale nevyšlo jim to. Policisté přišli, důkladně vše prohledali, udělali výslechy a poté, co neviděli žádné škody na majetku ani stopy násilí, odešli. Amber a její přátelé tedy rozlili trochu vína a místo trochu rozházeli. Pod vedením právníka a publicisty se pak domluvili na tom, co řeknou, a podruhé zavolali na linku 911.“

Toto prohlášení odkazovalo na údajný boj mezi Deppem a Heard v květnu 2016. Nakonec Amber Heard tvrdila, že pomlouvačné bylo také Waldmanovo prohlášení z 27. dubna 2020: „Dosáhli jsme začátku konce lhaní a zneužívání paní Amber Heard proti Johnnymu Deppovi.“ Porota posuzovala tato prohlášení jednotlivě, a nakonec rozhodla, že pouze Waldmanovo prohlášení z 27. dubna 2020, které začíná slovy „Docela jednoduše“, bylo pomlouvačné, a proto odškodné dostala také herečka.

Mohlo by tě zajímat:
Nejlepší romantické filmy na Netflixu
– V naší filmové databázi najdeš spoustu tipů na různé akční a jiné filmy z celého světa. Objevuj, hodnoť, recenzuj své oblíbené filmy.
10 nejlepších hororů 21. století, které tě možná vyděsí a zaujmou více než hollywoodské strašidelné filmy
Domů
Sdílet
Diskuse