Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. června 2022 11:05
Čas čtení 1:02
Barbora Volfová

Předpověď počasí: Vysoké teploty v nadcházejícím týdnu doprovodí déšť i bouřky

Předpověď počasí: Vysoké teploty v nadcházejícím týdnu doprovodí déšť i bouřky
Zdroj: pxfuel/CC0/volně k užití
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Týdenní výhled vydal Český hydrometeorologický ústav.

Během celého nadcházejícího týdne bude na většině území České republiky deštivo. Meteorologové hlásí místy také bouřky. Denní teploty budou i přes častý déšť a oblačnost vysoké. Předpověď na nadcházející týden vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

 

Před zvlněnou studenou frontou, která bude v pondělí zvolna přecházet přes naše území k východu, k nám bude proudit teplý vzduch od jihu. Bude zataženo a na většině území se objeví déšť nebo přeháňky, ojediněle se mohou místy vyskytnout i bouřky. Nejvyšší denní teploty na Moravě se vyšplhají až k 25 °C, v Čechách až k 27 °C. Noční teploty se budou pohybovat mezi 13 až 17 °C.

Doporučeno
Vědci naměřili rekordní koncentraci CO2 v atmosféře. Je největší za 4 miliony let Vědci naměřili rekordní koncentraci CO2 v atmosféře. Je největší za 4 miliony let 5. června 2022 9:21
déšť voda
Zdroj: Unsplash/Inge Maria/volně k užití

Další zvlněná studená fronta bude od západu zvolna postupovat přes střední Evropu v úterý a ve středu. Bude přibývat oblačnosti a na většině území se objeví déšť či přeháňky. Na východě Čech pak meteorologové hlásí bouřky. Nejvyšší denní teploty v Čechách se budou pohybovat mezi 18 až 23 °C. Avšak při trvalejších srážkách mohou teploty klesnout. Na Moravě a ve Slezsku bude o něco tepleji, teploty vystoupají až k 26 °C. Nejnižší noční teploty klesnou na 11 °C.

Ve čtvrtek bude deště ubývat. Bude polojasno až oblačno. Místy se objeví přeháňky, ojediněle i bouřky. Denní teploty se budou pohybovat v rozmezí 21 až 25 °C. V nočních hodinách teploty klesnou až na 10 °C.

O víkendu bude postupovat ze západní do střední Evropy další zvlněná studená fronta. Na většině území bude převážně polojasno. Ojediněle se objeví přeháňky. Později bude oblačnosti přibývat a místy se přeženou i bouřky. Nejvyšší denní teploty vyšplhají až k 28 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse