Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. června 2022 18:47
Čas čtení 0:52
Radim Šlechta

Elon Musk stále více couvá z koupě Twitteru

Elon Musk stále více couvá z koupě Twitteru
Zdroj: Getty Images/Maja Hitij
NEWS ELON MUSK TWITTER ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Kvůli nedostatečným informacím Musk couvá z koupě Twitteru. Jejím zastavením pohrozil v dopise vedoucí právního oddělení společnosti.

Elon Musk hrozí, že odstoupí ze svého obchodu s Twitterem. Sociální síť obvinil z toho, že mu nedodala dostatek informací o spamu a falešných účtech. Společnosti chvíli nato spadly akcie. Musk to sdělil v dopise vedoucí právního oddělení, politiky a důvěry společnosti Twitter.

Společnost Twitteru aktivně zdržuje obchod a maří Muskovo právo na informace. Na to se údajně odvolával miliardář Elon Musk v dopise vedoucí právního oddělení, politiky a důvěry společnosti Twitter Vijaye Gadde. Považuje to za podstatné porušení závazků obchodu, který se má uskutečnit mezi společností a zakladatelem společnosti Space X.

Po společnosti Musk chtěl, aby mu poskytla informace o falešných účtech. Chtěl si prý ověřit, zda skutečně tvoří jenom 5 % uživatelů, jak společnost tvrdí. Skutečný podíl těchto profilů je podle miliardáře podstatně vyšší. Dokud prý nebude moci informaci ověřit, dohodu mezi oběma stranami nebude možné dokončit.

Akcie společnosti po pondělním sdělení klesly o 5 %, což může podle některých analytiků Wall Street naznačovat skepsi investorů. Podle některých z nich se prý obchod možná nedokončí. Akcie se nyní pohybují okolo 39 amerických dolarů, což je pod Muskovou nabídkou 54,20 dolaru za akcii.

Doporučeno
Na legionellu zemřelo v Polsku již 16 lidí. Nemoc se vyskytuje v důležitém vojenském uzlu na hranicích s Ukrajinou Na legionellu zemřelo v Polsku již 16 lidí. Nemoc se vyskytuje v důležitém vojenském uzlu na hranicích s Ukrajinou 31. srpna 2023 10:52

S Twitterem se Musk dohodl na prodeji v dubnu. Miliardář, který je na sociální síti velmi aktivní, uživatelům sliboval, že se zasadí o navrácení svobody slova a rozšíří počet aktivních uživatelů. Chtěl také zastavit rozšiřování spamu.

Domů
Sdílet
Diskuse