Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. června 2022 7:56
Čas čtení 0:58
Barbora Volfová

Skupina Queen vydá zatím nezveřejněnou skladbu s Freddiem Mercurym

Skupina Queen vydá zatím nezveřejněnou skladbu s Freddiem Mercurym
Zdroj: Steve Jennings/WireImage
NEWS HUDBA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Nezveřejněná skladba z natáčení alba The Miracle z roku 1988 je podle žijících členů kapely zapomenutý poklad.

Britská rocková skupina Queen začala v roce 1988 společně s legendárním zpěvákem Freddiem Mercurym pracovat na svém třináctém studiovém albu The Miracle. Rok poté, co se členové dozvěděli Freddieho diagnózu AIDS. Skladby, které neprošly střihem, byly podle kapely většinou zapomenuty. Nový rozhovor s bubeníkem Rogerem Taylorem a kytaristou Brianem Mayem pro BBC Radio 2 odhaluje, že se hudebníkům podařilo nalézt skrytý poklad. Skladba by měla vyjít letos v září. Informuje o tom server RollingStone.

Doporučeno
Kapela Queen se na Live Aid stala nesmrtelnou legendou, která se zapsala do análů rockové hudby Kapela Queen se na Live Aid stala nesmrtelnou legendou, která se zapsala do análů rockové hudby 24. ledna 2019 19:35

„Našli jsme malý klenot od Freddieho, na který jsme tak trochu zapomněli,“ řekl Roger Taylor pro BBC Radio 2 před vystoupením skupiny Queen s Adamem Lambertem během oslav platinového jubilea královny Alžběty II. „Byl to skutečný objev. Zapomenutá část pochází z nahrávání The Miracle a myslím, že vyjde v září,“ dodal.

„Tato část byla tak trochu skrytá před očima. Několikrát jsme se na to podívali a řekli jsme si: ‚Ne, to opravdu nemůžeme zachránit.‘ Nakonec náš tým inženýrů řekl: ‚Ok, můžeme zkusit udělat tohle a tohle...‘ Je to jako sešívání kousků dohromady. Celý proces je krásný a dojemný,“ řekl Brian May. Podle hudebníků vdechly moderní technologie skladbě nový život a bude to stát za to.

Připomeň si jednu ze skladeb alba The Miracle:



Mohlo by tě zajímat:
Vybrali jsme 10 nejlepších filmů Johnnyho Deppa. Některé vás zahřejí u srdce, jiné vám ho zlomí a u některých se zase královsky pobavíte
– Jaderná válka, která zničila USA i SSSR. Toto je top 10 katastrofických filmů
10 nejlepších filmů podle skutečných událostí
Domů
Sdílet
Diskuse