Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. července 2022 10:44
Čas čtení 0:42
Tereza Patočková

Během oslav 4. července v USA bylo zastřeleno na 220 lidí

Během oslav 4. července v USA bylo zastřeleno na 220 lidí
Zdroj: TASR/AP/Dario Lopez-Mills
NEWS SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Ze všech incidentů násilí se zbraněmi, ke kterým došlo během víkendových oslav, bylo nejméně 11 klasifikováno jako hromadné střelby.

Během víkendových oslav čtvrtého července byly téměř ve všech státech USA hlášeny střelby, které mají na kontě nejméně 220 lidských životů a zranily téměř 570 dalších osob, uvedl to server CBS news

Databáze, která shromažďuje informace o úmrtích a zraněních spojených se střelnými zbraněmi, aktualizovala své záznamy brzy v úterý.

Doporučeno
Americký Senát schválil návrh zákona o přísnější regulaci zbraní Americký Senát schválil návrh zákona o přísnější regulaci zbraní 24. června 2022 8:35

Zveřejněné statistiky ukazují, že počet víkendových střeleb se téměř rovnal počtu výsledných zranění, přičemž od pátku do pondělí bylo celostátně zdokumentováno více než 500 případů střelby. Pouze pět amerických států v daném časovém rámci nehlásilo žádnou střelbu. 

Ze všech incidentů násilí se zbraněmi, ke kterým došlo během víkendových oslav, bylo nejméně 11 klasifikováno jako hromadné střelby. Za hromadnou střelbu se považuje jakákoli situace, kdy jsou čtyři nebo více lidí, kromě střelce, zabiti nebo zraněni výstřely.

Doporučeno
Chicagská policie zadržela podezřelého ze střelby na Den nezávislosti, mohlo by jít o 22letého rappera Chicagská policie zadržela podezřelého ze střelby na Den nezávislosti, mohlo by jít o 22letého rappera 5. července 2022 10:27

Jednou ze střeleb s největším počtem obětí byla tento víkend střelba v Highland Parku ve státě Illinois. Zemřelo zde nejméně sedm lidí a více než dvě desítky byly zraněny. Některé z obětí, včetně nejméně jednoho dítěte, byly při převozu z místa v kritickém stavu, v pondělí to řekl velitel hasičů Highland Parku Joe Schrage.

Domů
Sdílet
Diskuse