Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. července 2022 10:01
Čas čtení 1:15
Adéla Ježková

Počasí: Do Česka se koncem příštího týdne vrátí tropy, bude až 34 °C

Počasí: Do Česka se koncem příštího týdne vrátí tropy, bude až 34 °C
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová
NEWS EXTRÉMY POČASÍ PŘEDPOVĚĎ POČASÍ ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

V neděli bude přes Česko přecházet studená fronta a za ní bude proudit chladnější vzduch od severozápadu. Uprostřed týdne se ale opět oteplí.

V následujících dnech bude nad Alpami postupovat tlaková výše, kolem které bude do Česka zpočátku proudit chladnější a vlhčí vzduch. Ve čtvrtek se ale bude přes střední Evropu přesunovat k východu tlaková výše a kolem ní k nám začne o víkendu proudit velmi teplý vzduch od jihozápadu, informuje Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na svém webu.

V neděli meteorologové očekávají nejvyšší denní teploty kolem 16 až 20 °C, na jihovýchodě až 22 °C a v tisíci metrech na horách kolem 10 °C. V noci se objeví slabý západní, postupně
severozápadní vítr, který bude k ránu částečně zesilovat.

V pondělí bude oblačno až polojasno. Ojediněle se mohou objevit přeháňky, na severovýchodě a přes den i na jihozápadě bude až zataženo a srážky mohou být četnější. Večer bude srážek ustávat a částečné i ubývat oblačnosti. Nejnižší noční teploty klesnou na 11 až 7 °C a nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 19 až 23 °C. 

Doporučeno
Kam na výlet: Na Moravské Toskánsko je nejkrásnější výhled od hradu Děvičky Kam na výlet: Na Moravské Toskánsko je nejkrásnější výhled od hradu Děvičky 9. července 2022 7:00

V úterý bude převážně polojasno, ovšem přes den se přechodně objeví zvětšená oblačnost
a na severovýchodě ojediněle také přeháňky. Nejnižší noční teploty očekávají meteorologové mezi 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty pak mezi 22 až 26 °C. 

Ve středu nás pravděpodobně čeká polojasno, přechodně až oblačno. Nejnižší noční teploty klesnou na 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty se naopak vyšplhají na 26 až 30 °C. 

Doporučeno
Kde se koupat: Láká tě koupání v zatopeném lomu? Zkus ten v Horní Cerekvi Kde se koupat: Láká tě koupání v zatopeném lomu? Zkus ten v Horní Cerekvi 2. července 2022 7:00

Čtvrteční obloha bude polojasná až oblačná. Zejména na severu se místy objeví přeháňky,
ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty se očekávají v rozmezí 16 až 12 °C, nejvyšší
denní teploty mezi 25 až 29 °C, na jihovýchodě až 32 °C. 

Od pátku do neděle bude jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti se mohou ojediněle objevit přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty ČHMÚ očekává mezi 15 až 11 °C, v závěru 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty se budou zpočátku pohybovat kolem 26 až 30 °C, postupně ale vyšplhají i na 30 až 34 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse