Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. července 2022 18:19
Čas čtení 0:58
Adéla Ježková

Bill Gates: Plánuji věnovat prakticky veškerý svůj majetek charitě. Zmizím ze seznamu nejbohatších lidí světa

Bill Gates: Plánuji věnovat prakticky veškerý svůj majetek charitě. Zmizím ze seznamu nejbohatších lidí světa
Zdroj: TASR/AP/Gian Ehrenzeller/Keystone
NEWS BILL GATES MICROSOFT ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Miliardář Bill Gates ve středu prohlásil, že plánuje věnovat veškerý svůj majetek dobročinné organizaci, kterou založil společně se svou bývalou manželkou Melindou.

Spoluzakladatel společnosti Microsoft na Twitteru oznámil, že tento měsíc převede do nadačního fondu 20 miliard dolarů. „S výhledem do budoucna plánuji věnovat nadaci prakticky veškerý svůj majetek. Budu se posouvat směrem dolů, a nakonec zmizím ze seznamu nejbohatších lidí světa,“ napsal. Na twitterové vlákno upozornil server Insider.

Vysvětlil, že cítí povinnost vrátit své prostředky společnosti způsobem, který má „největší dopad na snížení utrpení a zlepšení života“. „A doufám, že i ostatní, kteří jsou bohatí a privilegovaní, se v této chvíli také zapojí,“ dodal s odkazem na dopady pandemie a války na Ukrajině.

Gates poděkoval také miliardáři Warrenu Buffettovi za jeho dlouholetou podporu Nadace Billa a Melindy Gatesových. Buffett, Gates a Melinda French Gates založili v roce 2010 iniciativu nazvanou The Giving Pledge, která je hnutím filantropů, jež se zavazují věnovat většinu svého majetku na dobročinné účely, a to buď za svého života, nebo v závěti. Pod slib se podepsalo více než 200 miliardářů z celého světa.

Doporučeno
Umělá inteligence od Googlu přerozděluje bohatství lépe než lidé, ukazuje nová studie Umělá inteligence od Googlu přerozděluje bohatství lépe než lidé, ukazuje nová studie 13. července 2022 19:07

Současné čisté jmění Billa Gatese činí podle indexu Bloomberg 113 miliard dolarů. Již v minulosti opakovaně hovořil o tom, že své jmění plánuje rozdat. Podle deníku Independent je také již dlouho známo, že obrovský majetek nebudou dědit ani děti Billa a Melindy Gatesových.

Domů
Sdílet
Diskuse