Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. září 2022 10:16
Čas čtení 1:05
Ondřej Jarůšek

Rockstar Games reaguje na obří únik GTA VI: Jsme extrémně zklamaní

Rockstar Games reaguje na obří únik GTA VI: Jsme extrémně zklamaní
Zdroj: Rockstar Games/Take-Two
TECH GTA VI NOVÉ HRY ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Studio Rockstar Games promluvilo o masivním úniku videí z GTA VI.

Herní svět se v posledních dnech otřásl v základech. Na web totiž uniklo asi 90 videí a screenshotů z očekávaného titulu GTA VI včetně záběrů z hraní. Obří leak je označován za jeden z největších v historii videoherního průmyslu. Zprvu nebylo jasné, zda se jedná o reálné záběry ze hry, zdroje ze studia Rockstar Games, které hru vyvíjí, ale později potvrdily, že ano. Samotné studio posléze k masivnímu úniku vydalo veřejné prohlášení

Doporučeno
GTA 6: Na web uniklo obrovské množství videí z připravované hry GTA 6: Na web uniklo obrovské množství videí z připravované hry 18. září 2022 18:27

Vývojáři uvedli, že nespecifikovaná třetí strana pronikla do jejich sítě, odkud následně nelegálně stáhnula materiály z vývoje dalšího dílu série Grand Theft Auto. 

„Jsme extrémně zklamaní, že se k vám detaily o naší chystané hře dostaly touto cestou. Naše práce na další hře ze série Grand Theft Auto bude pokračovat dál podle plánu. Jsme oddaní tomu, abychom vám, našim hráčům, doručili zážitek, který předčí vaše očekávání,“ vzkázali tvůrci hráčům.

Studio dále uvedlo, že nastalá situace nenaruší podporu současných her nebo vývoj rozpracovaných projektů. Zároveň poděkovalo za podporu v těchto nelehkých časech a přislíbilo, že jakmile bude hra připravená, dočkáme se jejího regulérního představení. 

Doporučeno
Vybrali jsme 15 nejlepších českých her. Kterou máš nejradši? Vybrali jsme 15 nejlepších českých her. Kterou máš nejradši? 6. září 2022 6:00

Jak informuje PC Gamer, za leakem stál uživatel s přezdívkou „teapotuberhacker“, který soubory zveřejnil na internetovém fóru věnovaném sérii GTA. Odtud se pak videa a obrázky rozšířily na YouTube, Reddit a další stránky. Záběry ze hry pochází z velmi ranné fáze vývoje. Vidět na nich však můžeme i hratelnou ženskou postavu, což potvrzuje dosavadní spekulace, že v GTA VI budeme hrát právě i za ženu. Předpokládá se, že hra nebude dokončená dříve než v roce 2025.

Anketa:
Zahraješ si nové GTA?
Strašně moc se těším!
Jasně, ale v klidu si počkám.
Dám si to třeba u kámošky nebo u kámoše, proč ne?
Baví mě jiný typ her.
Hry jdou ale úplně mimo mě.
Strašně moc se těším!
49 %
Jasně, ale v klidu si počkám.
33 %
Dám si to třeba u kámošky nebo u kámoše, proč ne?
5 %
Baví mě jiný typ her.
6 %
Hry jdou ale úplně mimo mě.
6 %
Domů
Sdílet
Diskuse