Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. září 2022 13:00
Čas čtení 6:56
Vojtěch Vanda

Tatérka se zálesáckou duší NIMIF tattoo miluje opeřence. V jehle pod kůží jsem našla svobodu, říká

Tatérka se zálesáckou duší NIMIF tattoo miluje opeřence. V jehle pod kůží jsem našla svobodu, říká
Zdroj: se svolením Martiny Hamanové
KULTURA ČESKO REFRESHER ART
Uložit Uložené

Symbolika má u tetování velký význam. Co symbolizuje pták? Svobodu, všestrannost nebo možná od každého trochu. I to jsme zjistili z příběhu Martiny Hamanové z NIMIF tattoo, milovnice živých i tetovaných opeřenců.

Drtivá většina našich respondentů v seriálu Refresher Art je umělecky velmi zdatná, nespoutaná a cílevědomá. Myslíme však, že nelžeme, když řekneme, že tato respondentka je dosud nejenergičtější ze všech. Povíme si příběh mladé ženy, která svou vášeň pro tvorbu „věcí, jež vydrží věčnost“, přesunula z architektonického rýsovacího prkna na lidskou kůži. A je do toho zapálená jako málokdo.

Řeč je o tatérce Martině Hamanové, kterou na Instagramu najdeš pod přezdívkou NIMIF tattoo. Jakmile si její profil rozklikneš, zaujme tě na první pohled – místo kýčovitých nápisů uvidíš třeba originální sojku, kachnu, ledňáčka nebo různé druhy motýlů, hmyzu a přírodních motivů.

Martina je totiž milovnicí všeho přírodního, mluví o sobě jako o „zálesácké duši“ a veškeré své dovednosti nastřádané z atlasů či výkladů klientů, kteří rozumí přírodovědě, vkládá do svého tetovacího strojku. Výsledek je vskutku ohromující.

Doporučeno
Digitální malbou k poznání sebe sama. Štefan Polák o boji Davida s Goliášem a vlivu renesance na svou tvorbu Digitální malbou k poznání sebe sama. Štefan Polák o boji Davida s Goliášem a vlivu renesance na svou tvorbu 23. září 2022 9:00

Devětadvacetiletá Martina neboli NIMIF tattoo žije v Praze, kde také tetuje. Je ale nutno podotknout, že na své mimopražské kořeny je taktéž velmi hrdá. Původem je totiž z Valašska. Původně měla v plánu v Praze pouze vystudovat architekturu. Život jí ale ukázal jinou cestu.

Kreativní duše se smyslem pro dlouhotrvající tvorbu

Když jsme Martinu poprosili, ať se nám ve třech větách představí, řekla nám jich asi deset. Taková ona prostě je. „Jsem úplně nadšená a unesená přírodními úkazy a detaily, které se snažím ve své výtvarné a tatérské práci zobrazovat,“ prozrazuje svou posedlost takřka okamžitě. Zvídavá blondýnka není osobou, kterou by si obyčejný člověk hned zařadil do tatérského studia. Viditelných tetování má minimum.

Domů
Sdílet
Diskuse