Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. října 2022 11:01
Čas čtení 1:05
Ilona Hobzová

Christian Bale o DiCapriovi: Každý herec je obsazen jen díky tomu, že roli odmítne Leo

Christian Bale o DiCapriovi: Každý herec je obsazen jen díky tomu, že roli odmítne Leo
Zdroj: Greg Report/volně k užití
NEWS FILM LEONARDO DICAPRIO ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Sám Christian Bale prý dostal několik svých rolí díky tomu, že je DiCaprio odmítl.

Herec Christian Bale poskytl serveru GQ rozsáhlý rozhovor. V něm se mimo jiné rozpovídal o thrilleru Americké psycho z roku 2000. Roli krvavého zabijáka, která patří mezi Baleovy nejznámější, měl přitom původně ztvárnit Leonardo DiCaprio. 

Dicaprio měl prý pětkrát přednost, za zlé mu to Bale nemá

DiCaprio totiž roli sériového vraha Patricka Batemana nakonec odmítl. Zhostil se jí tak Christian Bale. Ten se sice objevil před kamerou už jako dvanáctiletý, právě Americké psycho mu ale přineslo výrazný úspěch a katapultovalo ho mezi hollywoodskou elitu. 


Leonardo DiCaprio ho ale co se týče filmových rolí provázel už od devadesátých let. Novináři Zachu Baronovi totiž potvrdil, že se ucházel o roli Jacka ve velkofilmu Titanic, tvůrci ale nakonec dali přednost DiCapriovi. Podobně se prý stalo v dalších nejméně čtyřech případech.

Anketa:
Umíš si představit Christiana Balea jako Jacka v Titanicu?
Ano, určitě by se role zhostil dobře.
Ne, jsem tým Leo.
Ano, určitě by se role zhostil dobře.
53 %
361 Hlasů
Ne, jsem tým Leo.
47 %
323 Hlasů

„Ale nešlo jen o mě. Dodnes všichni herci dostanou svou roli jen díky tomu, že ji Leonardo odmítl. Nezáleží na tom, jak přátelský vztah má herec s režiséry. Všichni lidé, se kterými jsem opakovaně pracoval, mou roli nejdříve nabídli jemu,“ uvedl držitel Oscara. Podle Balea si jeho herecký kolega může z hereckých nabídek doslova vybírat. „A je to dobře, protože je fenomenální,“ doplnil.

Doporučeno
Režisér Mad Maxe natočil pohádku pro dospělé. Zběsilou cestu ale nečekej (Recenze) Režisér Mad Maxe natočil pohádku pro dospělé. Zběsilou cestu ale nečekej (Recenze) 6. října 2022 11:00

To, že filmoví tvůrci DiCapria upřednostňovali, si ale Bale prý nikdy nebral osobně. „Jsem vděčný za každou hereckou příležitost, kterou dostanu. Nemůžu dělat to, co dělá on. Ani bych nechtěl, aby se mi dostávalo stejné pozornosti. A on svou práci dělá skvěle. Jen mám podezření, že každý herec jeho věku v Hollywoodu za svou kariéru vděčí tomu, že Leonardo pustil nějakou z nabízených rolí,“ řekl. 

V rozhovoru se Bale rozpovídal také o svých profesních začátcích coby dětský herec nebo o připravovaném historickém snímku Amsterdam. 

Domů
Sdílet
Diskuse