Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti eVisions.
19. října 2022 17:00
Čas čtení 1:03
Sponzorovaný obsah

Jaké jsou hlavní zdravotní benefity ježdění na paddleboardu?

Jaké jsou hlavní zdravotní benefity ježdění na paddleboardu?
Zdroj: Pixabay
SPORT PADDLEBOARDING VODNÍ SPORTY
Uložit Uložené

Paddleboarding má mnoho benefitů. Přečti si, jaké to jsou.

Paddleboarding je rok od roku oblíbenějším sportem a má to své důvody. Nejde jen o zábavnou vodní aktivitu. Jízda na nafukovacím prkně s pádlem v ruce poskytuje celou řadu blahodárných účinků jak tělu, tak mysli. Zjisti, jaké to jsou.

1. Zlepší se fyzická kondice

I když to tak na první pohled nemusí vypadat, pádlování vestoje na paddleboardu je fyzicky poměrně náročnou aktivitou. Do práce se během ní totiž zapojí téměř všechny části těla – ruce mají na starost pádlo a střed těla společně s nohama udržuje rovnováhu na nevyzpytatelné vodní hladině.

2. Kalorie půjdou dolů

Ruku v ruce s fyzickou námahou jde i hubnutí. Podle některých zdrojů lze za hodinu spálit až 400 kalorií. Paddleboarding se tak může snadno vyrovnat například jízdě na kole nebo běhu. Každé zhřešení v podobě piva nebo párku v rohlíku, které si u vody dopřeješ, tak bude rázem prominuto.

3. Nálada nahoru

Několik studií již prokázalo, že sporty a pobyty v přírodě zlepšují náladu. Paddleboarding kombinuje obojí. Fyzickou aktivitou uvolníš tzv. endorfiny, známé jako hormony štěstí, a pobytem na čerstvém vzduchu očistíš mysl. Všechny chmury a starosti tak zmizí jako mávnutím proutku.

4. A stres pryč

Paddleboarding posiluje nejen tělo, ale i mysl. Fyzická námaha, krásná příroda a uvolněné endorfiny představují ideální kombinaci pro očistu ducha. Potýkáš-li se dlouhodobě s nebezpečným strašákem v podobě stresu, pravidelné projížďky na paddleboardu jsou ideálním způsobem, jak s ním bojovat.

Doporučeno
4 aktivity, díky kterým si užiješ konec prázdnin na maximum. Zkus wakeboard nebo přežití v divočině 4 aktivity, díky kterým si užiješ konec prázdnin na maximum. Zkus wakeboard nebo přežití v divočině 7. července 2023 11:00

Pomineme-li všechny výše zmíněné benefity, jízda na paddleboardu je skvělou zábavou pro celou rodinu. Ať už vyrážíš na dovolenou, nebo jen plánuješ příjemné odpoledne u vody, nezapomeň si nafukovací prkno s pádlem přibalit s sebou.

Domů
Sdílet
Diskuse