Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. listopadu 2022 11:28
Čas čtení 1:03
Radim Šlechta

Nechceš čekat na nový díl podcastu? Pusť si nekonečnou rozpravu generovanou umělou inteligencí

Nechceš čekat na nový díl podcastu? Pusť si nekonečnou rozpravu generovanou umělou inteligencí
Zdroj: unsplash.com/WillFrancis/volně k užití
NEWS PODCASTY SLAVOJ ŽIŽEK UMĚLÁ INTELIGENCE
Uložit Uložené

Poslechni si nekonečnou rozpravu Slavoje Žižka a Wernera Herzoga.

Miluješ podcasty a vždycky netrpělivě čekáš, až vyjde epizoda tvého oblíbeného? Nebo chceš jenom usínat u mluveného slova a nebaví tě přepínat mezi jednotlivými díly na Spotify? Tyto problémy ti může pomoci vyřešit podcast, u kterého na nové díly čekat nemusíš. Jeho stopáž je nekonečná. Poslechni si umělou inteligencí generované rozpravy filozofa Slavoje Žižka a režiséra Wernera Herzoga v podcastu Infinite Conversation.

Umělá inteligence tvoří umění, texty k metalovým skladbám a teď i nekonečně dlouhou konverzaci o životě, umění, smrti nebo sportu. Při každém spuštění tě podcast dostane do náhodného bodu konverzace Žižka a Herzoga a každý den generuje nový segment jejich rozhovoru. Podle tvůrce aplikace Giacoma Miceliho je rychlost generování větší než rychlost poslechu. Poslechnout celý podcast je tedy teoreticky nemožné.

Přestože jsou hlasy věrohodné a konverzace plyne, je podcast daleko od toho, aby představoval skutečnou rekonstrukci rozhovoru. Věty občas dávají smysl a občas sklouznou k totálnímu dadaismu. Právě tam ale vznikají vtipné momenty. Když třeba Herzog říká, že by si spolu měli pánové zahrát basketbal a pak o tom natočit film nebo hrát vrhcáby při svíčkách v Zimbabwe.

Herzog a Žižka v nekonečné konverzaci.
Herzog a Žižka v nekonečné konverzaci. Zdroj: Infiniteconversation

Kromě toho, že se u podcastu budeš dobře bavit, je jeho cílem hlavně zvýšit povědomí o snadném použití umělé inteligence k napodobení skutečného hlasu. „Právě teď to může udělat každý motivovaný blázen s notebookem ve své ložnici. To mění náš vztah k médiím, která konzumujeme online, a vyvolává otázky o významu autoritativních zdrojů, porušení důvěry a důvěřivosti,“ píše se na stránkách projektu.

Doporučeno
Tohle tě v dějepise nenaučí. Zorientuj se v historii poslechem 5 skvělých českých podcastů Tohle tě v dějepise nenaučí. Zorientuj se v historii poslechem 5 skvělých českých podcastů 28. března 2022 11:30

Hlasy ale stále nejsou perfektní, i když jsou velmi věrohodné. Bezpochyby bude zajímavé sledovat, zda a jak se bude nekonečná rozprava ikonických pánů rozvíjet.

Domů
Sdílet
Diskuse