Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. prosince 2022 12:43
Čas čtení 1:25
Dominik Vetrák

HBO odhaluje svůj nejočekávanější seriál roku 2023. The Last of Us bude drsný a brutální postapokalyptický svět

HBO odhaluje svůj nejočekávanější seriál roku 2023. The Last of Us bude drsný a brutální postapokalyptický svět
Zdroj: HBO Max
FILMY A SERIÁLY HBO SERIÁLY THE LAST OF US ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Trailer na The Last of Us odhaluje více z děje a příběhových odklonů od hry.

HBO zveřejnilo plnohodnotný trailer na postapokalyptický seriál The Last of Us. Vysílat ho na HBO Max začne už 15. ledna a podle nových záběrů se máme na co těšit. Tvůrci seriálu si dali záležet na tom, aby co nejvěrněji vylíčili brutální a nebezpečný svět, který stvořilo herní studio Naughty Dog ve své oceňované stejnojmenné hře z roku 2013.

Navíc už jen podle záběrů z traileru víme, že tento svět a příběh filmaři rozšířili. Jednak budou mít některé postavy více prostoru a dialogů (jako například paranoidní Bill v podání Nicka Offermana), jednak přibydou i zcela nové postavy. Seriál není zrcadlovým zpracováním herního příběhu a všech jeho scén, dočkáme se však i několika takových, které jsou jakoby vystřižené ze hry.

Příběh se zaměří na Joela (Pedro Pascal), pašeráka a drsného chlapíka, který 20 let po vypuknutí apokalypsy dělá vše pro to, aby přežil. Jednoho dne dostane se svou parťačkou Tess (Anna Torv) úkol propašovat z města dívku, ze které se stane snad nejdůležitější člověk na planetě.

Doporučeno
Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá 12. dubna 2024 11:27

Teenagerka Ellie (Bella Ramsey) je totiž imunní vůči nákaze a může být klíčem k vakcíně, která by spasila tento nehostinný, smrtelný a brutální svět, ve kterém se lidé zabíjejí pro konzervy se zkaženým jídlem.

Hrozbou nejsou jen lidé, kanibalové či gangy žijící volně v přírodě a okrádající bezbranné, nevinné lidi. Jsou tu totiž vražedná monstra, lidé, kteří se po infikování do dvou dnů změnili na agresivní bytosti. Čím déle jsou infikováni, tím více jejich těla mutují.

V seriálu uvidíme všechny důležité postavy z první části. Jmenovitě půjde o Marlene (zahraje si ji Merle Dandridge, která postavu ztvárnila i ve hrách), Tommyho (Diego Luna), Sarah (Nico Parker) či Riley (Storm Reid). Troy Baker a Ashley Johnson, kteří ve hrách ztvárnili Joela a Ellie, mají v seriálu malé role.

Jak můžeš vidět v traileru, přítomní budou nejen clickeři (monstra, která nevidí, ale orientují se podle zvuku), ale také agresivní nakažení lidé (runneři) či bloater. Jedná se o obrovské monstrum, které vydrží i zásahy výbušninami.

Zpět
Sdílet
Diskuse