Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. ledna 2023 11:44
Čas čtení 1:16
Tereza Šnajdrová

Timothée Chalamet se 7 let nezúčastnil žádného konkurzu, internet se bouří: „Je to protekční dítě a spousta lidí to neví.“

Timothée Chalamet se 7 let nezúčastnil žádného konkurzu, internet se bouří: „Je to protekční dítě a spousta lidí to neví.“
Zdroj: Getty Images/Jeff Spicer
FILMY A SERIÁLY TIMOTHÉE CHALAMET ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Herec Timothée Chalamet se podle svého agenta již sedm let nemusel zúčastnit žádného konkurzu. Nabídky na role mu prý chodí samy.

Timothée Chalamet je jedním z nejpopulárnějších herců současné doby. V posledních týdnech se internetem šířily spekulace o tom, že se herec ucházel o roli ve filmu Gladiátor 2, a jeho agent se je rozhodl vyvrátit. Svým tweetem ale akorát přilil benzin do ohně. Přiznal totiž, že se Chalamet již sedm let nezúčastnil žádného konkurzu, což z něj dělá privilegovaného herce, informuje BuzzFeed. „Je to protekční dítě a spousta lidí to neví,“ kritizují herce na sociálních sítích. 

Doporučeno
82letý pokladní z Walmartu konečně může odejít do důchodu. Uživatelé TikToku pro něj vybrali přes 2 miliony korun 82letý pokladní z Walmartu konečně může odejít do důchodu. Uživatelé TikToku pro něj vybrali přes 2 miliony korun 10. ledna 2023 8:38

Brian Swardstrom, který chtěl virální zvěsti o castingu na Gladiátora 2 vyvrátit, tak situaci ještě zhoršil. Když tweetnul, že Timothée Chalamet se již 7 let žádného konkurzu nezúčastnil, rozpoutal diskusi o nepotismu, privilegiích i důležitých vazbách v branži. 

„Hollywood mu poskytuje zvláštní zacházení. Chalamet je protekční dítě, ale spousta lidí to neví. V branži má strýčka, který mu otevírá spoustu dveří,“ kritizují herce na sociálních sítích. Chalametův strýc je režisér Rodman Flender, jeho dědeček byl spisovatel a scenárista Harold Flender a Timothého matka Nicole Flender je také herečka.

Někteří si proto ihned začali klást otázky, zda za hercovým úspěchem nestojí spíše jeho vazby v Hollywoodu. „Jeho agent říká, že se 7 let nezúčastnil žádného konkurzu, jako by to byl hrdý úspěch. Tohle není flex,“ píší lidé na sociálních sítích. „To je důvod, proč dnes filmy nestojí za nic. Herci jsou vybíráni spíše prostřednictvím sítí a známostí, než aby se se na konkurzech vybírali ti nejtalentovanější,“ přidávají se další. 

Veřejnost poukazuje i na to, že hercům černošského původu by se takových privilegií nikdy nedostalo. „Skutečnost, že černí a hnědí herci s více než dvacetiletou kariérou se stále účastní konkurzů, ale on nemusí, protože je to ‚ten chlap‘, by měla být vyzdvižena v diskusi o bílých privilegiích,“ bouří se lidé. 

Domů
Sdílet
Diskuse