Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. ledna 2023 8:38
Čas čtení 1:12
Tereza Šnajdrová

82letý pokladní z Walmartu konečně může odejít do důchodu. Uživatelé TikToku pro něj vybrali přes 2 miliony korun

82letý pokladní z Walmartu konečně může odejít do důchodu. Uživatelé TikToku pro něj vybrali přes 2 miliony korun
Zdroj: Flickr/Random Retail/volně k použití
ZAHRANIČÍ TIKTOK ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Americký veterán i ve svých 82 letech pracoval jako pokladní ve Walmartu. I ve svém vysokém věku musel mnohdy pracovat až 9 hodin denně, aby se uživil.

TikTok nejsou jenom tanečky, lip syncová videa nebo pranky. Tvůrci, kteří mají větší i menší dosah, se často snaží konat dobro a pomoci lidem, kteří třeba v životě nemají takové štěstí. Své o tom ví Rory McCarty. V prodejně Walmartu narazil na 82letého pokladního, který si kvůli finanční situaci nemohl dovolit jít do důchodu. McCarty pro něj na TikToku vybral přes 100 000 dolarů (2,2 milionu korun) a senior konečně mohl seknout s prací, píše BBC.

Doporučeno
Na noční obloze se poprvé po 50 000 letech objeví zelená kometa. Jak ji sledovat? Na noční obloze se poprvé po 50 000 letech objeví zelená kometa. Jak ji sledovat? 10. ledna 2023 7:37

Rory McCarty vlastní dezinsekční firmu Bug Boys a na TikTok pravidelně nahrává videa nejrůznějších brouků, škůdců či jiného hmyzu. Jeho profil sleduje na 277 tisíc lidí, čehož se tvůrce rozhodl využít.

V místním Walmartu totiž narazil na 82letého pokladního, amerického veterána, který si kvůli finanční situaci nemohl dovolit odejít do důchodu. Pro Warrena, jak se pokladní jmenuje, proto přes GoFundMe zorganizoval sbírku, kterou sdílel na svém tiktokovém profilu. 

S Warrenem natočil video, které na TikToku vidělo více než 3,3 milionu lidí, a odstartoval kampaň, jež by pokladnímu mohla pomoci. „Jako majitel firmy jsem byl ohromen, když jsem viděl toho malého staršího muže, jak stále dře. Pracuje osmi- až devítihodinové směny,“ popsal McCarty. Kampaň zafungovala. Stačilo pár dnů, pro seniora se na TikToku vybralo 108 682 dolarů (více než 2,4 milionu korun) a šek na tuto sumu pokladnímu předal. „Wow,“ komentoval dar dojatý muž. „Dobrý pán se mi odvděčil za to, co jsem dělal v mládí,“ dodal.  

Warren dal okamžitě dvoutýdenní výpověď a z Walmartu odešel. Nyní má prý dostatek financí na to, aby splatil svůj dům a odjel na Floridu, kde žijí jeho děti. 

@bug_boys 82yr old Butch still putting in work. Has anybody seen the videos where a guy raised 180g's to help an 82 yr old walmart employee retire. We ought to do that for Butch. Who would donate? #fyp #foryou #foryoupage #walmart #gofundme ♬ original sound - BugBoys
Domů
Sdílet
Diskuse