Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. února 2023 10:28
Čas čtení 1:20
Adéla Ježková

Ozzy Osbourne končí s vystupováním po světě, zdraví mu to nedovolí

Ozzy Osbourne končí s vystupováním po světě, zdraví mu to nedovolí
Zdroj: Jordan Strauss/Invision/AP/TASR
HUDBA HUDBA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Ozzy Osbourne ze zdravotních důvodů ukončil koncertování po světě.

„Toto je asi jedna z nejtěžších věcí, o které jsem se kdy musel podělit se svými věrnými fanoušky. Jak možná všichni víte, před čtyřmi lety, tento měsíc, jsem měl vážnou nehodu, při které jsem si poškodil páteř,“ napsal čtyřiasedmdesátiletý Ozzy na začátku svého prohlášení, které umístil na Facebook.

Dodal, že přestože je jeho hlas v naprostém pořádku, tělo mu nedovoluje řádit na pódiu jako dříve. „Po třech operacích, léčbě kmenovými buňkami, nekonečných sezeních fyzioterapie a nejnověji po průlomové léčbě kybernetikou je mé tělo stále fyzicky slabé,“ popsal zpěvák s tím, že je dojatý tím, jak dlouho a trpělivě fanoušci drželi své vstupenky.

Doporučeno
Ozzy Osbourne slaví 74. narozeniny. Legendární „Princ temnoty“ žije s Parkinsonovou chorobou Ozzy Osbourne slaví 74. narozeniny. Legendární „Princ temnoty“ žije s Parkinsonovou chorobou 3. prosince 2022 17:20

„S čistým svědomím jsem nyní dospěl k poznání, že nejsem fyzicky schopen absolvovat nadcházející evropské/britské turné, protože vím, že bych nezvládl potřebné cestování. Věřte mi, když říkám, že představa, že bych zklamal své fanoušky, mě opravdu se*e víc, než si vůbec dokážete představit,“ napsal Ozzy. Fanoušci jej tak neuvidí ani v pražské O2 areně, kam měl po odkladech dorazit 19. května 2023.

Díky, že jste mi umožnili žít život, o kterém se mi ani nesnilo

V závěru svého emotivního dopisu fanynkám a fanouškům Princ temnoty napsal, že by ho nikdy nenapadlo, že jeho koncertní dny skončí takto. „Můj tým v současné době vymýšlí, kde budu moci vystupovat, aniž bych musel cestovat z města do města a ze země do země,“ dodal.

„Chci poděkovat své rodině, kapele, partě, svým dlouholetým přátelům, Judas Priest a samozřejmě svým fanouškům za jejich nekonečnou oddanost, věrnost a podporu a za to, že mi umožnili žít život, o kterém se mi ani nesnilo. Mám vás všechny rád,“ uzavřela heavymetalová ikona jednu kapitolu svého života.

O svých zdravotních problémech se Ozzy rozpovídal v srpnu pro deník The Guardian. Prozradil například, že při červnové operaci mu byly odstraněny dvě kovové destičky, které mu byly při dřívější operaci přišroubovány do páteře. Rekonvalescence ale neprobíhala podle plánu. V roce 2003 byla Ozzymu zároveň diagnostikovaná degenerativní Parkinsonova choroba. Právě ta způsobuje, že se nedokáže pevně udržet na nohou a musí při chůzi používat hůl. 

Domů
Sdílet
Diskuse