Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
7. února 2023 12:05
Čas čtení 0:52
Kuni Nguyenová

Autobusový terminál Černý Most čeká po 10 letech proměna. Podívej se na vizualizace

Autobusový terminál Černý Most čeká po 10 letech proměna. Podívej se na vizualizace
Zdroj: IPR
ČESKO ARCHITEKTURA ČESKO PRAHA ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Nový koncept autobusového terminálu má vytvořit atraktivní místo s náměstím, obchody, stromy a dopravním terminálem.

Dopravní terminál u stanice pražského metra B Černý Most se má v horizontu deseti let výrazně proměnit. Počítá s tím návrh, který zpracovalo studio re:architekti spolu s dalšími odborníky. V pondělí jej schválila dosluhující rada města, která o tom informovala na svém webu.

Přípravu na koncepční studii terminálu Černý Most potvrdil také Petr Hlaváček, náměstek primátora pro územní rozvoj a územní plán. „Terminál, kterým denně proudí desítky tisíc lidí, se stane příjemným, bezpečným a přehledným městským prostorem. Schválená studie počítá s vyrovnáním terénu, náměstím, živým parterem a výsadbou stromů,“ napsal na Twitteru.

Návrh zahrnuje mimo jiné zasypání stávajícího terminálu, tak aby byla veřejná prostranství na jedné úrovni, vytvoření náměstí, doplnění veřejných služeb a zjednodušení příjezdu autobusů. „Cílem rekonstrukce je vytvořit atraktivní místo s náměstím, obchody, stromy a dopravním terminálem, které bude příjemné pro obyvatele sídliště, přestupující nebo také návštěvníky obchodních center v blízkosti terminálu,“ doplnila rada města.

Doporučeno
„Výchovná facka“ nebo „lepnutí na zadek“. Násilí vůči dětem může způsobit trauma, přesto jej mnozí bagatelizují „Výchovná facka“ nebo „lepnutí na zadek“. Násilí vůči dětem může způsobit trauma, přesto jej mnozí bagatelizují 25. dubna 2024 15:00

Terminál na Černém Mostě na východním okraji Prahy denně využije okolo 50 tisíc cestujících. Jak připomněl server Zdopravy.cz, prostor z 90. let prošel za poslední dva roky jen drobnými úpravami.

Domů
Sdílet
Diskuse