Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. února 2023 17:03
Čas čtení 0:59
Ilona Hobzová

Trapas na cenách BAFTA: Jako vítězku ohlásili jinou herečku

Trapas na cenách BAFTA: Jako vítězku ohlásili jinou herečku
Zdroj: Wikimedia Commons/Hraybould/volně k užití
FILMY A SERIÁLY FILM ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Cenu si nakonec odnesla Kerry Condon.

Na předávání britských cen BAFTA 2023 došlo v kategorii Nejlepší herečka ve vedlejší roli k trapasu. Předávající omylem označil jako vítězku herečku Carey Mulligan namísto Kerry Condon. Televizní vysílání bylo naštěstí o chvíli zpožděné oproti ceremoniálu, takže chyba mohla být vystřižena.  

Na pódiu k trapasu nedošlo, chyba byla vystřižena

Cenu pro nejlepší herečku ve vedlejší roli vyhlašoval jeden z loňských vítězů, neslyšící herec Troy Kotsur. Vítězku vyhlásil ve znakové řeči, přítomný tlumočník následně nahlas vyřkl jméno Carrey Mulligan. Ta byla nominovaná za svůj výkon ve filmu She Said. Jenže skutečnou laureátkou byla Kerry Condon za snímek Banshees of Inisherin.

K pochybení naštěstí došlo během ceremoniálu, který se konal o něco dříve než televizní vysílání. Organizátoři tak mohli chybu vystřihnout. Zmatení tak byli jen lidé v publiku a někteří novináři. 

„Hádejte, kdo slyšel, že Carey Mulligan byla vyhlášena vítězkou v kategorii Nejlepší herečka ve vedlejší roli, stiskl tlačítko a poslal tuto (chybnou) zprávu do schránek (poměrně velkého) počtu lidí. Nápověda: byl jsem to já,“ uvedl třeba kulturní novinář Hollywood Reporter Alex Ritman.

Moderátor i tlumočník se rychle opravili a na pódium se mohla dostavit skutečná vítězka.

K horší situaci došlo během předávání Oscarů v roce 2017. Tehdy předávající dvojice herců Warren Beatty a Faye Dunaway oznámili, že nejlepším filmem se stal snímek La La Land. Zástupci filmu se seřadili na pódiu a zahájili děkovnou řeč. Až pak se ukázalo, že Oscara vyhrál film Moonlight

Domů
Sdílet
Diskuse