Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
20. února 2023 15:24
Čas čtení 0:30
Jakub Paulík

Avatar 2 je historicky třetí nejvýdělečnější film. Z bronzové příčky sesadil Titanic

Avatar 2 je historicky třetí nejvýdělečnější film. Z bronzové příčky sesadil Titanic
Zdroj: 20th Century Studios
ZAHRANIČÍ AVATAR: THE WAY OF WATER
Uložit Uložené

James Cameron překonal Jamese Camerona.

Druhá část Avatara s podnázvem The Way of Water ve výdělcích oficiálně překonala Titanic. Stala se tak třetím nejvýdělečnějším filmem všech dob, píše Variety a Forbes. Titanic vydělal 2,2428 miliardy dolarů a Avatar 2 2,2433 miliardy.

Druhé místo si stále drží Avengers: Endgame a první Avatar z roku 2009. První, třetí i čtvrtá příčka tedy patří filmům, které natočil režisér James Cameron. První miliardu na sebe Avatar 2 vydělal už dva týdny po celosvětové premiéře, což se v roce 2022 nepodařilo žádnému jinému filmu.

Doporučeno
Nový Avatar píše dějiny žánru. James Cameron určil, jak se budou točit filmy další dekádu Nový Avatar píše dějiny žánru. James Cameron určil, jak se budou točit filmy další dekádu 14. prosince 2022 8:30

James Cameron v minulosti vysvětlil, že druhý Avatar vzhledem k obrovskému rozpočtu musí vydělat alespoň 2 miliardy, aby se stal ziskovým už z kinotržeb. Variety s odkazem na předpoklad analytiků uvádí, že k ziskovosti filmu stačilo překonat „pouze“ hranici 1,5 miliardy dolarů.

Domů
Sdílet
Diskuse