Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
6. března 2023 14:27
Čas čtení 0:58
Kateřina Viková ČTK

Metronome festival nabídne dvakrát více koncertů než loni. Odhalil i nová jména

Metronome festival nabídne dvakrát více koncertů než loni. Odhalil i nová jména
Zdroj: Metronome Festival
ČESKO FESTIVALY HUDBA
Uložit Uložené

Festival Metronome Prague 2023 nabídne během čtyř červnových dnů osmdesát koncertů, což je dvakrát více než loni. Návštěvníci si mohou vybrat ze čtyř venkovních a tří vnitřních scén. Pořadatelé přidali i taneční scénu Beats for Metronome.

Účastníci letošního Metronome Prague se mohou těšit na čtyři venkovní scény, tři vnitřní scény, osmdesát koncertů a bohatý doprovodný program na téma odvaha. Festival dnes zveřejnil kompletní line-up na svých webových stránkách.

„Velkou změnou pro nás je, že máme dvojnásobek vystoupení, než jsme měli v minulých letech. Další radostnou změnou pro nás je skutečnost, že spolupracujeme na celé jedné scéně s festivalem Beats for Love, takže posilujeme noční část festivalu. Areál za poslední tři roky prošel velkým vývojem, takže věřím, že diváci budou příjemně překvapeni,“ řekl ČTK za pořadatele Martin Voňka.

Na Výstavišti opět zahrají němečtí Moderat, nově bude mít samostatnou scénu i rap

Pořadatelé k dříve ohlášeným mezinárodním hudebníkům, mezi které patří francouzská zpěvačka a skladatelka ZAZ, Britové Jamiroquai, White Lies a Editors, francouzská skupina M83, německé elektronické trio Moderat, Lazer Viking nebo norská zpěvačka Aurora, oznámili další jména. Vystoupí rockerka Holly Humberstone, neo-soulová zpěvačka a raperka Biig Piig, izraelská zpěvačka Riff Cohen, švédská zpěvačka Tove Lo nebo španělský DJ David Penn.

Na festivalu tradičně zahrají i hudebníci z tuzemské scény, mezi nimi Monkey Business s hosty Danem Bártou, Otou Klempířem a Michaelem Viktoříkem z J.A.R, kapela Zrní, Midi Lidi nebo rappeři PSH.

Hlavní program šestého ročníku festivalu se koná 22. až 25. června na pražském Výstavišti, doprovodný, zatím neznámý program začne již ve středu 21. června. 

Vstupenka na tři dny pro dospělého vyjde na 3190 korun, jednodenní vstupenka stojí 2290 korun. Cena ale postupně poroste. Děti, mládež a zdravotně postižení mají zvýhodněné vstupné.

Anketa:
Líbí se ti line-up Metronomu?
Jasně, už mám lístek.
Zatím mě to nepřesvědčilo. 
Jasně, už mám lístek.
58 %
Zatím mě to nepřesvědčilo. 
43 %
Domů
Sdílet
Diskuse